Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Snoek vissen

snoek vissen vangst kunstaas

Snoek vissen is één van de meest favoriete takken van hengelsport in Nederland en België. Er zijn diverse manieren om met succes te snoek vissen. Hieronder zetten we de meest effectieve manieren om op te snoek vissen op een rij.

Snoek vissen met kunstaas

De meeste sportvissers vissen op snoek met kunstaas. Het kunstaas wordt met de werphengel ingeworpen en langzaam binnengehaald. Door het binnenhalen van het kunstaas gaat het kunstaas bewegen en imiteert het een visje. De beweging van het kunstaas bestaat niet alleen uit het naar voren gaan. Kunstaas is voor snoek juist aantrekkelijk omdat het wat draait, schudt of waggelt. Zo imiteert het kunstaas als het ware een ziek visje en valt het de snoek eerder op. Er zijn verschillende soorten kunstaas waar je mee kan snoekvissen. De soorten kunstaas die het meest worden toegepast om te snoekvissen zijn kunstaas pluggen zoals de Spro Iris Underdog, Rapala Super Shad Rap, de Rapala Jointed, de Spro Pikefighter, de Fox Rage Hitcher, en de Savage Gear 4Play en kunstaas jerkbaits zoals de Salmo Fatso en de Salmo Slider. Deze pluggen en jerkbaits zijn er in diverse maten en kleuren. Welk kunstaas het beste werkt hangt overigens grotendeels af van de omstandigheden. In ondiep water vang je vaak het beste als je met drijvende pluggen of spinners gaat snoeken. In dieper water werken diep duikende pluggen, zinkende pluggen maar ook shads het beste. De kleur die je kiest om mee te snoek vissen kan bepalend zijn voor succes. Natuurlijke kleuren werken vaak goed in helder viswater. Is het viswater troebel dan kan je beter kunstaas met een felle kleur kiezen.

snoek vissen catch release

Snoek vissen met dood aas

Snoek vissen met dood aas betekent dat je als snoekvisser een dode maar verse aasvis als aas gebruikt. Vooral grote snoek laat zich met dood aas vangen. Dit komt omdat het pakken van een dode aasvis de snoek weinig energie kost. Voor de grotere en zwaardere snoeken is dit van belang omdat die veel moeten eten om hun energie op peil te houden. Deze snoeken zullen dus voorzichtig met hun energie omgaan. Aasvissen waar je prima mee kan snoekvissen zijn de voorn, blei en bliek. Maar ook met aasvissen uit zout water kan je snoek vangen. Vooral makreel en haring worden door veel snoekvissers gebruikt. Er zijn verschillende manieren om te snoeken met dood aas. Je kan de aasvis met lood op de bodem of aan een dobber aanbieden. Met lood op de bodem vis je op snoek zoals veel karpervissers dat doen. Je gooit je aasvis in en wacht tot deze door de snoek wordt gepakt. Een elektronische beetmelder geeft aan wanneer je beet hebt. Met de dobber vissen op snoek betekent dat je op het zicht vist. Je zorgt hierbij dat de afstand tussen de dobber en de aasvis zo is dat de aasvis net boven de bodem van het viswater hangt. Bij voorkeur neemt de aasvis hierbij een horizontale positie in zodat het net lijkt alsof hij normaal door het water zweeft. Als je met dood aas aan het snoek vissen bent en je hebt beet dan is het van belang om niet te lang te wachten met aanslaan. Sla maximaal 10 seconden na de aanbeet aan. Zo voorkom je dat de snoek de aasvis kan slikken.

Snoek vissen met levend aas

In Nederland is het verboden maar in België en Frankrijk mag je nog met levend aas vissen snoeken. De meeste snoekvissers doen dit met een dobber. De aasvis wordt in zijn rug gehaakt en samen met de dobber ingeworpen. Om de aasvis op de juiste diepte te houden kan je van een loodje van een gram of 10 a 15 gebruik maken. Zodra de snoek de aasvis pakt zal hij de dobber ondertrekken en dient de sportvisser aan te slaan. Net als bij het snoekvissen met dood aas geldt dat je niet te lang moet wachten. Sla maximaal na 10 seconden wachten aan. Als goede aasvis kan je het beste een levende voorn of blei gebruiken. Met een kleine brasem kan je ook nog goed op snoek vissen. Let er wel even op dat je de aasvis niet te dicht in de buurt van waterplanten of obstakels laat zwemmen. Dan heb je kans dat hij zichzelf vast zwemt. En om de aasvissen goed te bewaren en te vervoeren is een aasketel met een zuurstofpompje een aanrader. Zo blijven de aasvissen in een prima conditie.

Het onderstaande kunstaas vangt goed snoek:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.