Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Snoek

snoek foto

Snoek is misschien wel de meest fascinerende roofvis om op te vissen. Deze gestroomlijnde rover komt in bijna elk water in Nederland en Belgie voor. Maar wat kenmerkt de snoek nu precies en hoe kan je op snoek vissen? Wij zetten de belangrijkste snoekwetenswaardigheden voor je op een rij.

Snoek kenmerken

Snoek is een slank gebouwde roofvis die wat betreft zijn vorm wel iets van een torpedo weg heeft. Hij is zo gebouwd omdat hij dan razendsnel op prooivisjes af kan schieten. Hierbij schiet hij als een pijl door het water. Hij kan bij aanval in een seconde maar liefst 7 keer zijn eigen lengte overbruggen. En heeft hij een visje vast dan komt deze lastig los. Want hij heeft honderden kleine en grotere tanden in zijn bek. Snoek eet allerlei soorten vis maar heeft toch wel een voorkeur voor blankvoorn, rietvoorn, blei, (kleine) baars, en jonge brasem. In niet te klein water waar veel van dit soort prooivissen zijn, kan snoek lang worden. Mannetjes groeien dan uit tot ruim 90 centimeter waar vrouwtjes maar liefst 1.40 meter kunnen worden.

Snoek vissen

Het vissen op snoek is bij veel mensen geliefd. Omdat het een echte roofvis is, zal je wel op een aantal dingen moeten letten. Ten eerste heb je goed materiaal nodig. Dit betekent dat je een spinhengel of iets soortgelijks dient te hebben, een goede vismolen, een stevige lijn, en ook een onderlijn. De hengel is bij voorkeur niet te slap in zijn actie. Dan kan je de haak goed in de harde snoekenbek zetten. Wat betreft de lijn geven de meeste vissers de voorkeur aan een gevlochten lijn. Deze heeft weinig rek waardoor je de haak bij een aanbeet beter kan zetten. En omdat snoek zoveel tanden heeft heb je een onderlijn nodig. Denk hierbij aan een stalen onderlijn of een fluorocarbon onderlijn. Ten tweede raden wij aan om de gesloten tijd in de gaten te houden. Van maart tot de laatste zaterdag in mei mag je bijvoorbeeld in Nederland niet snoekvissen. In deze periode schieten de snoeken kuit en mogen dan niet worden gestoord. Ten derde zal je een keuze moeten maken hoe je gaat vissen. Wil je met dood aas vissen of met kunstaas? Afhankelijk van je keuze zijn er diverse aassoorten.

grote snoek

Snoek aas

Als je met dood aas gaat snoekvissen kan je het beste een dode voorn, blei, sardine of kleine makreel nemen. Snoek kan je namelijk zowel met dode zoetwatervissen als zoutwatervissen vangen, vandaar dat de sardine en makreel ook een prima keuze zijn. Bevestig deze aan een dreg aan een onderlijn en laat het geheel al dan niet met het dobber op de beste plekken in het water belanden. Ga je met kunstaas vissen op snoek? Dan heb je nog meer keuze wat betreft de aassoorten. Snoek kan je prima vangen met een kunstaas plug, een spinner, een shad, een spinnerbait, een crankbait, of een jerkbait. Afhankelijk van de diepte van het water kies je hierbij voor diep- of ondiep lopende varianten. Kijk maar eens in onze webwinkel. Daar vind je voldoende soorten goed snoek kunstaas.

Goed kunstaas voor snoek:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.