Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Fluorocarbon lijn

fluorocarbon vislijn sufix

Fluorocarbon lijn heeft bij veel vissers een goede naam. Maar waarom wordt deze vislijn zo positief ontvangen? Hieronder geven we je tekst en uitleg.

Fluorocarbon lijn is onzichtbaar

Iedere visser zal erkennen dat zijn/haar vislijn bij voorkeur zo weinig mogelijk zichtbaar is onderwater. Vissen krijgen zo minder argwaan, wat met name bij schuwe (grote) vissen en in viswater met veel dressuur nog wel eens doorslaggevend kan zijn. Om de zichtbaarheid van de vislijn te beperken wordt vaak met dunne lijnen gevist. Dit scheelt al een heleboel. Maar een betere oplossing voor onzichtbaarheid onderwater lijkt fluorocarbon lijn. Deze vislijn heeft de unieke eigenschap dat hij opgaat in zijn omgeving. Uit testen is gebleken dat vissen deze vislijn vrijwel niet kunnen zien. Vandaar dat steeds meer vissers met fluorocarbon lijn vissen. Een ander voordeel van deze lijn is dat hij minder rek heeft dan nylon vislijn. Je voelt je kunstaas maar ook aanbeten beter aan. Ook kan je door de beperkte rek de haak net wat makkelijker zetten. Een laatste voordeel dat we graag noemen is dat fluorocarbon relatief slijtvast is. Het is bijvoorbeeld slijtvaster dan nylon. Dat is de reden dat het vaak wordt gebruikt als onderlijn bij het vissen op roofvis. Maar ook in viswater waar stenen, mosselbanken of obstakels liggen, kan je beter fluorocarbon dan nylon vislijn gebruiken.

Welke fluorocarbon lijn kiezen?

De grote vraag is voor wat voor lijn je het beste kan kiezen als je met fluorocarbon wil gaan vissen? Wat betreft de hoofdlijn zal je in ieder geval een lijn met de juiste dikte moeten kiezen. Houd hierbij goed in de gaten dat fluorocarbon lijn meestal een wat lagere trekkracht heeft dan nylon lijn. Het kan dan ook geen kwaad om net wat dikker te gaan zitten dan dat je bij nylon zou doen. Dit betekent voor forel- en baarsvissers dat rond de 20/00 een goede keuze is. Vis je op snoekbaars of roofblei? Dan kan je beter een lijn van 25/00 of meer kiezen. Als het gaat om het kiezen van een fluorocarbon lijn die je als onderlijn gebruikt dan mag het nog dikker. Voor snoekbaars en baars gebruiken roofvissers meestal een fluorocarbon onderlijn van 30/00 of 35/00. Snoekvissers gebruiken daarentegen liever een onderlijn van fluorocarbon van 80/00 dik of meer.

In onze webwinkel hebben wij diverse soorten fluorocarbon vislijn. Wij helpen je graag verder.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.