Salmo Fatso Crank

Salmo fatso crank

De Salmo Fatso Crank, die in ons assortiment kunstaas pluggen is terug te vinden, is bij veel sportvissers uitgegroeid tot een ware favoriet. Niets voor niets beveelt een topvisser als Jan Eggers deze superplug openlijk aan. Deze kunstaas plug dankt zijn faam aan de unieke waggelende actie, welke in de fabriek nog steeds met de hand wordt getest en gekeurd. Hierdoor is hij bijzonderlijk verleidelijk voor snoek, grote snoekbaars een meerval.

Salmo Fatso Crank kenmerken

Bij het binnenvissen laat de Salmo Fatso Crank afwisselend zijn linker- en rechterflank zien. Daarbij zorgt zijn compacte vorm voor extra drukgolven onder water. Dit maakt hem uniek en onweerstaanbaar voor roofvissen als snoek, snoekbaars en meerval. De twee vlijmscherpe nikkel dreggen van het merk VMC zorgen voor een goede inhaking en prima grip. Deze plug is bovendien zo ontworpen dat je er zowel mee kan werpen als slepen. Dit maakt hem een ware allrounder. Het meest succesvol is hij in de kleuren baars en voorn. Zoek je een unieke allround plug die altijd vangt? Dan is de Fatso Crank van Salmo een plug die je vast en zeker eens moet proberen. 

Salmo fatso crank kunstaas

Tips Salmo Fatso Crank

  • Onderbreek zo nu en dan het binnenvissen van de Salmo Fatso Crank. Hij komt dan boven drijven. Door de hengeltop vervolgens hoog te houden en hem langzaam en met kleine rukjes binnen te halen zal hij aan de oppervlakte golfjes veroorzaken. Juist dan slaat snoek vaak toe.
  • Wissel het binnenvissen eens af met het geven van kort rukjes. Door hem op deze manier te ‘jerken’ imiteert hij een gewonde prooivis en zal hij nog sneller door roofvis worden ‘opgeruimd’.
  • De Salmo Fatso Crank wordt met succes ingezet om te slepen. Om hem dan ook voor dieper water geschikt te maken adviseren wij om op ongeveer een meter een loodje te bevestigen. De beste methode hiervoor is de zogenaamde paternoster waarbij het lood aan het zijlijntje met een drie-ogige wartel  haaks op de hoofdlijn wordt gezet.
  • Aangezien de snoekenbek vol met tanden zit zal je wel een goede stalen onderlijn moeten gebruiken. Gaat je voorkeur uit naar soepele onderlijnen dan zou je de onderlijn extra soepel kunnen overwegen.

Alternatieven

  • De Salmo Perch: deze is wat slanker van vorm dan de Salmo Fatso Crank maar vangt veel snoeken.
  • De Salmo Fatso: dit stuk kunstaas jerkbait lijkt dezelfde naam te hebben maar het woord Crank ontbreekt. Dit betekent dat een schoep/lip op de neus ontbreekt. Toch kan je hem ook als een plug binnenbvissen. Tevens kan je hem jerkend gebruiken.
  • De Salmo Executor: een slanke plug met schommelende actie. Zeker voor middeldiep water een prima afwisseling.
  • De Spro Fat Iris: een bolle plug die uitstekend werkt in ondiep water.

Video

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.