Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Stinger

stinger kunstaas

Een stinger is voor het vissen met shads en andere softbaits een bijna onmisbaar attribuut. Maar waarom zou je deze gebruiken en waar moet je op letten als je er één gebruikt? Hieronder vertellen we je er meer over.

Waarom een stinger?

Als je met shads of andere softbaits vist dan is het belangrijk dat je aanbeten goed weet te verzilveren. En dit is niet altijd makkelijk. Want zeker in water waar veel wordt gevist kan de roofvis wel eens voorzichtig zijn. Een stinger kan dan uitkomst bieden omdat deze vaak beter haakt dan een enkele jighead. Een stinger is in zijn meest eenvoudige vorm eigenlijk een klein onderlijntje met aan de ene kant een lusje en aan de andere kant een dreg. Het lusje bevestig je om het oogje van de jighead. Maar je hebt ze ook met een draaikop waarmee je ze in de kop van de shad kan draaien. Het idee is hoe dan ook dat je hem zo bevestigt dat de haak in het midden of nog wat meer richting de staart van je kunstaas wordt geplaatst. Dit kan je gewoon doen door een van de dregpunten voorzichtig in het kunstaas te prikken. Dat blijft tijdens worpen best goed zitten. En komt de haak even los dan kan je hem gewoon opnieuw vastzetten. Dat is een voordeel van het vissen met zacht kunstaas zoals shads. Stingers worden zowel voor het vissen op snoekbaars en baars als voor het vissen op grote snoek gebruikt. Voor snoekbaars en baars bevestig je de haak dan op de rug van de shad. Bij het werpend en slepend vissen op snoek wordt de dreg vaak onder in de buik van de shad geprikt.

stinger montage

Stinger tips

Als je met een stinger gaat vissen dan hebben wij een aantal tips voor je:

  • Een stinger kan van staal, fluorocarbon, of speciaal gevlochten draad (braid) zijn gemaakt. De beste keuze voor jou hangt vooral af van de vis die je wilt vangen. Vis je op grote snoek? Dan is staal of dik fluorocarbon de beste keuze. Vis je op snoekbaars en baars? Dan kan je voor dun staal, niet te dik fluorocarbon, of een gevlochten variant gaan.
  • De meeste stingers bevestig je eenvoudig door het lusje over het oogje van de jighead te trekken. De snap van je onderlijn zet je vervolgens vast aan het oogje, waarmee de stinger muurvast komt te zitten.
  • Stem de lengte van de stinger af op de shad of andere softbait die je gebruikt. Bedenk daarbij goed waar je de haak wilt laten uitkomen.
  • Er zijn vissers die liever niet met een jighead vissen omdat dit de bewegelijkheid en actie van de softbait niet ten goede komt. Zeker bij het snoek vissen kom je dit tegen. Ze monteren dan liever een corkscrew/screwhead en bevestigen hier een goede stinger aan. Als je veel prijs stelt op de bewegelijkheid van je kunstaas en een goede inhakingskans, dan kan je dit overwegen.

Video’s

In de onderstaande video’s zie je meer over stingers en hoe ze worden bevestigd:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.