Strike Pro

Strike pro hengelsport

Strike Pro is een merk dat bekend staat om zijn uitstekende kunstaas. Met name onder snoekvissers heeft Strike Pro een goede naam. Hieronder praten we je bij over dit merk en haar meest bekende producten.

Strike Pro geschiedenis

Strike Pro is in 1973 opgericht in Taiwan. Kenmerkend voor dit merk is dat het echt onderzoek doet naar elk kunstaas dat ze op de markt brengen. Hun R&D afdeling test de producten zorgvuldig om er zeker van te zijn dat ze daadwerkelijk van toegevoegde waarde voor de sportvisser zijn. In de jaren 90 bestond het assortiment met name uit jigs en spinners. Dit is geleidelijk uitgebreid met pluggen en spinners. Later zijn er ook softbaits bijgekomen. Strike Pro ziet zichzelf als hoogwaardige fabrikant van kunstaas. Hun producten vind je niet snel in de uitverkoophoek wat gezien hun vangkracht logisch is. Inmiddels zit het merk met haar producten over de hele wereld en heeft een erg goede reputatie, zeker ook bij wedstrijdvissers. Het meest bekend zijn hun jerkbaits, softbaits en pluggen.

Strike Pro jerkbaits

Wie aan goede jerkbaits denkt komt al snel uit bij de Buster Jerk. Deze jerkbait van Strike Pro behoort tot de absolute wereldtop. Er zijn al heel wat grote snoeken en snoekbaarzen mee gevangen. De Buster Jerk heeft een zijdelings actie en staat er om bekend dat hij makkelijk binnen te vissen is. Inmiddels zijn er van de Buster Jerk diverse varianten op de markt gebracht. Naast de originele Buster Jerk zijn dit de Buster Jerk Shallow, de Buster Jerk II, en de wat kleinere Tiny Buster en de Baby Buster. Met deze laatste twee worden ook baarzen en roofbleien gevangen. Andere jerkbaits van Strike Pro zijn de X Buster, the Walker, de Guppie en de Bandit Tail. De laatste twee hebben een softbait staart om extra op te vallen. De meeste jerkbaits hebben een slidende actie, wat wil zeggen dat ze van links naar rechts door het water schieten.

strike pro kunstaas

Strike Pro softbaits

Vraag aan snoek- en snoekbaarsvissers welke shad ze zeker mee willen nemen op hun vistochten en de kans is groot dat de Pig Shad wordt genoemd. Deze shad heeft een fraaie waggelende actie waarbij de staart voor rotaties zorgt. De Strike Pro Pig Shad zorgt elk voor jaar voor heel wat metervissen. Inmiddels is er een aantal maten van de Pig Shad op de markt gebracht. Naast de oorspronkelijke Pig Shad (23 cm, 90 gram) zijn dit onder andere de Pig Shad Junior (20 cm, 50 gram), en de Piglet Shad (10 cm, 7 gram). Ze hebben allemaal dezelfde goede actie. Naast de Pig Shad biedt Strike Pro nog meer softbaits aan. De Bandit Shad en de Gunslinger zijn hier voorbeelden van. Ook deze softbaits vangen goed.

Pluggen van Strike Pro

Naast de jerkbaits en sofbaits biedt Strike Pro diverse goede pluggen aan. Denk hierbij aan wat grotere eendelige pluggen voor snoek en snoekbaars zoals de Buster Jerk Crankbait, de Buster Deep, de Strike Giant, en de Magnum. Maar ook kleinere pluggen zoals de Cranky X, de Grade Rattle bait, de Strike Nano, de Bobcat en de Strike supersonic. Deze pluggen zijn net weer wat anders dan de kunstaas pluggen van andere merken. Daardoor vangen ze ook goed in wateren waar vrij veel wordt gevist. Net als de jerkbaits zijn ook de Strike Pro pluggen gemaakt van hoogwaardige materialen en uitgerust met scherpe en sterke VMC dreggen. Eenmaal gehaakte vis wordt in de meeste gevallen geland.

Video’s

Hieronder zie je enkele video’s van Strike Pro. Je ziet hierin de Buster Jerk, de Pig Shad en de Cranky X in actie.

Een greep uit ons fraaie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.