0
 x 

Uw winkelmandje is leeg!

Een goede vislijn is bij het vissen op roofvis een absolute must. Je kan nog zo’n goede hengel en molen hebben, als je vislijn niet goed is zal je vis verspelen.

Wij bieden je vislijnen van het topmerk Konger aan. Deze zijn dun, sterk, en hebben weinig rek. Ideale vislijnen om mee te vissen op roofvis dus! Om te zorgen dat je de juiste vislijn kiest hebben we hieronder enkele tips voor je op een rij gezet.


Tips voor het kiezen van een vislijn.

  • Je kan met gevlochten of met nylon vislijn vissen. De keuze van een vislijn hangt vooral af van je eigen voorkeur. Vind je de hoge trekkracht en afwezigheid van rek van gevlochten lijn prettig? Dan is de keuze snel gemaakt (Textar Invisible Spin of Textar braider line). Vis je liever met nylon, omdat het minder zichtbaar en goedkoper is? Vis dan vooral met nylon vislijn (Metron Super Spin of de Team Pike vislijn).
  • Naast je eigen voorkeur kan je je keuze voor een vislijn laten afhangen van de vissoort waar je op vist. De meeste vissers op snoek, snoekbaars en roofblei maken gebruik van gevlochten vislijn. Deze heeft vrijwel geen rek en maakt het daardoor makkelijker voor je om de haak te zetten. Vis je op vissen zoals baars, forel en kopvoorn? Omdat deze roofvissen een zachtere bek hebben is nylon vislijn ook prima te gebruiken.
  • Hoe dik moet een gevlochten vislijn zijn? Voor gevlochten vislijn is 0.08 mm zeer geschikt om ultralicht meet te vissen op baars, kleine snoek, en kleine snoekbaars. Een gevlochten vislijn van 0.12 mm kan ook voor wat grotere vissen worden gebruikt maar valt wel wat meer op onderwater. Ga je snoeken en snoekbaarzen? Dan is een gevlochten lijn van 0.16 mm een prima keuze. En voor het zwaardere werk is een gevlochten lijn van 0.20 mm een goed alternatief. /li>
  • Hoe dik moet een nylon vislijn zijn? Voor het vissen op baars, kopvoorn, winde en licht vissen op (kleine) snoekbaars is 0.20 mm erg geschikt. De 0.25 mm nylon lijn kan je daarentegen beter gebruiken als basislijn voor het snoekbaarzen. Verwacht je grote snoekbaars of ga je vissen op snoek? Dan is 0.30 mm nylon een goede keuze. En voor het vissen onder zware omstandigheden is een 0.35 mm nylon vislijn ook nog een optie.

lees meer

Resultaten 1 - 16 van 24

Okuma Ultramax Zander – 0.28 mm – 6.9 kg

€ 7,50
Goede snoekbaars vislijn
Tijdelijk uitverkocht

Okuma Ultramax Pike – 0.35 mm – 9.8 kg

€ 7,50
Goede snoek vislijn
Tijdelijk uitverkocht
Pagina 1 van 2
Payment

Veilig betalen

100% veilig betalen via een beveiligde verbinding
Free shipping

Gratis verzending

Bij bestellingen boven €50,-
(in Nederland en België)
Money

Niet goed, geld terug

Binnen 30 dagen na aflevering van uw product
Telefoon

Bel: 085 - 303 02 72

Voor al uw vragen over ons assortiment Ma t/m vr van 09:00 - 18:00 uur

Veilig betalen met

Bezorgd door

Veilig winkelen

keurmerk.info