Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Screamin Baby Triple Devil review

spro baby triple devil review

De Screamin Baby Triple Devil van Spro is een fel uitziend plugje dat door heel wat vissers op roofvis wordt gebruikt. Maar hoe goed is de Screamin Baby Triple Devil nu eigenlijk? Wij testten hem en schreven er een review over.

Screamin Baby Triple Devil goed bekeken

De Screamin Baby Triple Devil ziet er als alle Screamin Devil Triple pluggen fraai uit. Het is de typische Japanse stijl die hem stoer maakt. Als je hem oppakt valt naast de hardheid van het materiaal en de ratelende kogeltjes in zijn body,  meteen de soepelheid van de Screamin Baby Triple Devil op. Dat geeft vertrouwen voor zijn actie in het water. Waar je verder niet om heen kan zijn de twee bevestigingsogen. De oog op de neus kan je gebruiken als je ondiep wilt vissen. Daarmee kan je de Screamin Baby Triple Devil prima gebruiken in polderwater of andere ondiepe wateren. Het oog op de kop kan je gebruiken als je wat dieper wilt vissen. Dat maakt de Screamin Baby Triple Devil een mooie allrounder. Verder bezit hij geen duiklip maar wel een metalen neus. Vreemd, een kunstaas plug zonder duiklip? In de praktijk blijkt dit voor de actie niet uit te maken. En de stalen neus heeft Spro op de Screamin Baby Triple Devil geplaatst zodat hij zonder problemen tegen de bodem kan stuiteren. Dat maakt hem robuust. Verder valt op dat de Screamin Baby Triple Devil twee verschillende patronen op zijn zijkant heeft. Deze voel je als je hem vast hebt. De onderkant van de flank heeft een fijn patroon van lijnen; de bovenkant van de flank heeft een patroon van ruitjes. Dit zou extra ruis onder water moeten veroorzaken. Tot slot melden we dat de Screamin Baby Triple Devil geleverd wordt in diverse kleuren, waarvan de meeste vrij fel zijn. De Screamin Baby Triple Devil kan niemand ontgaan.

Vissen met de Screamin Baby Triple Devil

De Screamin Baby Triple Devil is vrij gemakkelijk in het gebruik. Het is met zijn 9 cm en 16 gram zeker geen zware kunstaas plug. Ook met lichter materiaal kan je hem dus prima gebruiken. Nadat je hem hebt ingeworpen kan je hem op verschillende manieren gebruiken. Gewoon binnenhalen werkt prima. De Screamin Baby Triple Devil heeft een slangachtige beweging die zeker vis aan zal trekken. Je kan hem echter ook twitchend binnenvissen, dat wil zeggen met korte rukjes. Zo geef je hem extra actie mee. En ofschoon hij omdat hij slechts langzaam zinkt niet echt een stuk kunstaas is om mee te verticalen, kan je de Screamin Baby Triple Devil in niet te diep water vrij goed recht onder je inzetten. Bij bruggen, steile oevers, en stijgers doet hij zijn werk dus ook. Echt diep loopt de Screamin Baby Triple Devil echter niet. Denk aan een meter diep als je het oog op de kop gebruikt en 0.5 meter als je het oog op de neus gebruikt.

Plus- en minpunten

De Screamin Baby Triple Devil is een erg goed plugje waar je veel kanten mee op kan. In niet te diep water kan je hem rustig binnenhalen of er actiever mee twitchen. Hij is gemaakt van zeer goed materiaal, met scherpe Gamakatsu dreggen, en bezit opvallende kleuren en ratelende kogeltjes. Al met al is het een zeer fijne plug waar zowel snoek, snoekbaars, roofblei als baars mee wordt gevangen. Wat zijn dan de minpunten van de Screamin Baby Triple Devil? Tsja, het is geen hele grote kunstaas plug. Dat vinden sommige jagers op grote roofvis een nadeel. Verder loopt hij niet echt diep waardoor hij niet zo geschikt is voor middeldiep of diep water. Dit gaat zeker in de koudere maanden op als de vis wat dieper zit. Dit geldt echter niet het hele jaar, en zeer zeker niet voor polderwater, stadwater, vijvers, riviertjes, en minder diepe plassen. Kortom, er zijn dus nog zat mogelijkheden om de Screamin Baby Triple Devil met succes in te zetten.

Screamin Baby Triple Devil review scores

De Screamin Baby Triple Devil is een stoer vormgegeven kunstaas plugje met veel potentie. We begrijpen de vele vissers die hem in hun assortiment hebben maar al te goed. Wij geven de Screamin Baby Triple Devil de volgende totaalscore en deelscores:

Totaalscore8.0
Kwaliteit materiaal:     9
Afwerking en kleuren:    8
Gebruiksgemak:     8
Breed inzetbaar:     7
Actie onderwater:    8

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.