Blue Fox

blue fox spinners

Blue Fox is een bekend merk spinners dat wereldwijd veel fans kent. Het merk is met name groot geworden door de Vibrax spinner te introduceren. Deze spinner is een van de beste spinners voor het vissen op forel en baars. Hieronder besteden we aandacht aan het assortiment van Blue Fox en geven je enkele tips voor het vissen met deze mooie spinners.

Soorten spinners

Er zijn flink wat spinners van Blue Fox die je als visser tegen kan komen. De meest bekende spinners sommen we hieronder voor je op:

  • Blue Fox Vibrax Original. Dit is de spinner waar het voor Blue fox mee is begonnen. Vooral het vangen van forel is waar deze kunstaas spinner bekend om staat. De Vibrax Original wordt in het zilver, goud en koper geleverd. Dit zijn kleuren die het altijd goed doen.
  • Blue Fox Vibrax UV, Fluorescent en Hot Pepper. Dit zijn drie varianten van de Vibrax spinner die vooral opvallen door hun felle kleuren. De spinners kaatsen onderwater het licht eerder terug waardoor ze ook in donkere omstandigheden goed opvallen. Dit werkt vooral goed in troebel water of als het bewolkt. Daarnaast lokken de opvallende kleuren de agressie uit van roofvissen. De aanbeten zijn vaak fel.
  • Blue Fox Vibrax Chaser. Dit is een combinatie van een spinner en een klein visje. We kenden dit al wel van bijvoorbeeld de Mepps Comet Mino maar toch zit de Vibrax Chaser er net weer wat anders uit en valt hij vooral wat meer op door de felle kleuren.
  • Blue Fox Vibrax Shad. De naam van deze kunstaas spinner is niet helemaal eerlijk want het is eigenlijk geen shad. Het is een spinner waarvan de body grote gelijkenis vertoont met de kop van een prooivisje. Zo lijkt hij nog meer op een aantrekkelijke prooi voor roofvissen.
blue fox vibrax spinners assortiment

Blue Fox spinner kiezen

De soorten spinners van Blue Fox lopen uiteen en je kan er met gemak een fraaie verzameling van aanleggen. Om de juiste keuze te maken geven wij je enkele tips mee:

  • Wil je op forel vissen? Dan zijn de Vibrax Original spinners een echte aanrader. Pak vooral de kleine maten. Denk ook eens aan een variant met een enkele haak. Deze heeft geen weerhaak waardoor je hem in vrijwel alle forelwateren mag gebruiken.
  • In troebel water gaan wij meestal voor de felle Blue Fox Vibrax UV en de Vibrax Fluorescent. Deze vallen gewoon altijd op waardoor je je niet af hoeft te vragen of de roofvissen de spinner wel hebben gezien.
  • Ook snoek kan je goed met de spinners van Blue Fox vangen. Wij vissen dan wel met de grotere maten. Vergeet ook de Vibrax Chaser niet. Dit is echt een topper voor het vissen op snoek.
  • Zoek je een spinner die er anders uit ziet dan de rest? Dan is de Vibrax Shad een goede keuze. Door net wat anders te vissen zal je, zeker in druk beviste wateren, meer kans hebben op mooie aanbeten.

Video

In de onderstaande video wordt meer verteld over het vissen met Blue Fox spinners:

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.