SpiderWire

spiderwire vislijn

Wanneer je aan vissers vraagt wat zij een goed gevlochten lijn vinden, dan wordt SpiderWire vaak genoemd. Maar wat maakt deze gevlochten lijn zo bijzonder? Hieronder vertellen we je meer over SpiderWire en we laten je enkele mooie video’s zien.

Wat maakt SpiderWire bijzonder?

Het doel van de makers van SpiderWire was vooral om een vislijn te introduceren die ijzersterk en betrouwbaar is. De naam ‘superlijn’ is hierbij vaak genoemd. Het begon allemaal met de uitvinding van het Nederlandse DSM. DSM Dyneema vond een nieuwe fiber uit waar gevlochten lijnen van worden gemaakt. Deze nieuwe fiber heet Ultra-High Molecular Weight Polyethylene (UHMWPE). Kenmerkend voor deze fiber is dat dat hij echt ijzersterk is. Per eenheid zelfs 15 keer sterker dan staal! Daarnaast is deze fiber ook nog eens erg licht. Omdat hij zo sterk en licht is vormt deze fiber de basis voor kogelvrije vesten en helmen. En voor SpiderWire vislijn dus!

spiderwire goede vislijn

Assortiment

Inmiddels is het assortiment van SpiderWire flink uitgegroeid. Ze bieden gevlochten lijnen aan in een reeks van kleuren: geel, groen, oranje, blauw-wit, en wit. De lijnen zijn van dezelfde hoogwaardige fiber gemaakt maar verschillen onderlijn vooral door het aantal strenger dat is gebruikt om de vislijn te maken. Hierbij geldt dat hoe minder strengen, hoe goedkoper de vislijn is. De grote vraag is dan ook welke vislijn je het beste kan kiezen? Voor het vissen in zoet water op roofvis is één vislijn het meest geliefd en dit is de SpiderWire Stealth Smooth 8 vislijn. Deze lijn bezit een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien is hij zacht, laat hij zich ver werpen, en blinkt hij uit in zijn hoge trekkracht en lage gevoeligheid voor slijtage. Vooral de groene kleur (moos green) is hierbij een topper. Deze valt in polders, rivieren, stadwateren en vijvers het minste op.

Video’s van SpiderWire

SpiderWire staat bekend als een modern merk met prachtige video’s. Hieronder laten wij er een paar zien.

Een greep uit ons fraaie assortiment vislijnen:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.