• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Spro komodo claw

De Spro komodo claw is een erg goede softbait om mee te vissen op snoekbaars, baars en snoek. Hieronder bespreken we de Spro komodo claw en geven je enkele tips om er mee te vissen.

Kenmerken Spro komodo claw

De Spro komodo claw is een zeer fraaie imitatie van een kreeftje. En laten roofvissen nu net gek zijn op deze kreeftjes. Dat is niet zo verwonderlijk want met name de Amerikaanse rivierkreeft komt in steeds meer wateren voor. De Spro komodo claw speelt hier wat betreft zijn vorm goed op in. De compacte body met ribbels en de bewegelijke klauwen zorgen voor een natuurlijke zwemactie. Het extra zachte softbait materiaal zorgt er voor dat roofvissen hem gemakkelijk pakken en naar binnen werken. Daarbij is de Spro komodo claw erg makkelijk in het gebruik. Spro heeft namelijk een speciale inkeping gemaakt zodat je de jighead, erie jighead of haak zonder problemen kan bevestigen. Tevens zorgt de inkeping er voor dat je goede haak kan zetten als een roofvis de Spro komodo claw grijpt.

Hoe vissen met de Spro komodo claw?

Het grote voordeel van de Spro komodo claw is dat je hem op zeer veel verschillende manieren kan gebruiken. Zo kan je hem gebruiken om mee te werpen, mee te slepen, mee te dropshotten, maar ook om te vissen met de Carolina rig, Texas rig of Neko –rig. De Spro komodo claw is wat dat betreft erg veelzijdig. Als je hem in beweging brengt dan trillen de klauwen aantrekkelijk achter hem aan. Vis je hem met schokjes over de bodem, dan kan je hem gerust even stil laten staan. Hij imiteert dan een echt kreeftje op de bodem. Zodra je hem weer gaat bewegen valt zijn fraaie op en zal je zien dat snoekbaars, baars en snoek toe kunnen slaan. Al met al kan je de komodo claw in alle wateren en op zeer veel verschillende manieren gebruiken.

Spro komodo claw tips

Tot slot hebben we een paar tips voor het vissen met de Spro komodo claw. Ten eerste raden we aan om in ondiep water een niet te zware loodkop te gebruiken. Denk aan een gram of 5 a 7. Daarmee beweegt de komodo claw het beste. Ga je dieper vissen? Dan mag je gerust met een gram of 10 (of meer) aan de slag). Ten tweede adviseert Spro om voor het vissen op snoekbaars met de Spro komodo claw een erie jighead te gebruiken. Daarmee staat de komodo claw in een hoek van 45 graden op de bodem en imiteert nog beter een op de bodem staand kreeftje. Ten derde raden we in sterk begroeid water aan om de haak goed in de Spro komodo claw te verbergen. Denk aan een weedless montage, hier is de claw zeer geschikt voor.

Video van de Spro Komodo Claw

Hieronder zie je de Spro Komodo Claw in volle actie.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een kunstaag plug te kiezen? Teun geeft je graag advies!

Beantwoord enkele vragen en vind de beste kunstaas plug voor jou.

1 Waar wil je op vissen?
2 Op welke diepte wil je vissen?
3 Welke actie moet de plug hebben?
4 Teun adviseert!