Strike King

Strike king

Strike King is een topmerk voor de roofvisser. Het merk is in 1964 opgericht in de Verenigde Staten. De producten van Strike King komen voort uit de wedstrijdvisserij naar forelbaars. Maar al snel bleek dat er heel veel andere roofvissen mee worden gevangen. Op initiatief van Fox is Strike King naar Europa gekomen. Hieronder vertellen we je meer over dit fraaie merk en haar producten.

Uit de wedstrijdvisserij

Strike King is vooral bekend om zijn kunstaas. Om wedstrijden in de hengelsport te winnen moet dit kunstaas in alle omstandigheden werken. Ligt er veel wier in het water? Zitten er obstakels? Is het weer slecht? Dan nog moet je kunstaas goed presteren. Vissen de andere wedstrijdvissers goed? Dan zal je kunstaas net wat beter moeten zijn. En juist hier is het merk goed in. Al het kunstaas is tijdens wedstrijden getest en verbeterd. Met het kunstaas winnen de wedstrijdvissers van Strike King al ruim 15 jaar de belangrijkste prijzen. Vissers in Europa kunnen hier hun voordeel mee doen. Het kunstaas blijkt namelijk erg goed snoek, baars, en snoekbaars te vangen. En ook roofblei en meerval wordt met Strike King kunstaas gevangen.

strike king kunstaas pluggen

Strike King aanraders

Het aanbod van Strike King is groot en groeiende. Vooral de kunstaas pluggen, zijn bekend. Wij zijn zelf erg onder de indruk van de crankbaits. En dan met name de crankbaits die onder het label ‘pro-model’ bekend staan. Deze hebben een opvallende actie en zijn voorzien van een flinke ratel. Zeker voor het snoek vissen raden wij ze aan. Ze worden in verschillende lengtes en kleuren geleverd. En ook zijn ze er in ondiep en dieper duikende varianten. Zo kan je ze zowel voor ondiep polderwater als voor diepere vijvers, plassen, en stromend water gebruiken. Naast de crankbaits zijn er ook een paar andere kunstaas pluggen die een goede naam hebben. Dit zijn onder andere de Lucky Shad waar je erg goed snoekbaars mee kan vangen. De naam verwijst hier overigens niet naar een softbaits maar echt naar een plug. En vis je graag op diep water? Dan is de Strike King Banana Shad het proberen waard. Die heeft een een mooie brede actie en duikt mooi diep.

Een enthousiast merk

Strike King staat voor veel enthousiasme. Dat merk je niet alleen aan het plezier waarmee de wedstrijdvissers te werk gaan, maar ook hoe de producten worden omschreven. De mensen achter het merk doen het met plezier en zijn duidelijk trots op alle hengelsport producten. Daarbij gaat het niet alleen om de producten zelf maar ook om de vistechnieken en de behaalde successen. Zeker voor de crankbaits worden veel tips gegeven zodat je er meer mee kan vangen. Snel binnendraaien, even stil laten liggen, onverwachte tikken met de hengeltop geven tijdens het binnenvissen. Dit zijn allemaal bekende trucs waarmee Strike King het gebruik van haar kunstaas promoot. En de successen zijn er elk jaar weer. Keer op keer worden de vissers kampioen. Dat geeft ons de zekerheid dat het kunstaas echt goed is.

Strike King video’s

Hieronder zie je enkele video’s. Deze geven goed aan waar Strike King voor staat.

Een greep uit ons fraaie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.