• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Pig Shad

De Pig Shad van Strike Pro is een van de meest geliefde shads om mee te vissen op grote roofvissen. Maar wat maakt deze shad zo bijzonder? De Pig Shad is afgeleid van een klassieke jerkbait die The Pig heet. De kop van deze jerkbait lijkt enigszins op een varkenskop en dit zie je ook zo terug bij de Pig Shad. Los van zijn bijzondere uiterlijk is het vooral de actie van de Pig Shad die uitblinkt. Hij imiteert als geen ander een gewonde aasvis door waggelend door het water te gaan en daarbij met zijn staart te peddelen. Hierdoor heeft hij zelfs een prijs voor gekregen op de internationale hengelsportvakbeurs Efftex. Sindsdien is de Pig Shad niet meer weg te denken uit het softbait assortiment van de snoekvisser.

Hoe vissen met de Pig Shad

De Pig Shad laat zich op verschillende manieren gebruiken. Je kan uitstekend met hem slepen. Daarbij waggelt en schudt hij achter de boot aan. Dit is zeker op groot water een effectieve manier om met hem te vissen. Maar je kan ook uitstekend met de Pig Shad werpen. Je werpt hem in en haalt hem rustig binnen. Veel vissers houden hem hierbij af en toe in, waardoor hij dieper in het water zakt om hem vervolgens weer binnen te draaien. Deze afwisseling lokt veel aanbeten uit. Voordat je met de Pig Shad gaat vissen dien je hem eerst goed te monteren. De standaard jighead kan je dan beter niet gebruiken. Veel beter is het om een screw/corkscrew te gebruiken (bijvoorbeeld de BFT Flexhead Pike; maar het kan ook een corkscrew van een ander merk zijn). Deze draai je in de neus van de Pig Shad om er vervolgens een stinger aan te bevestigen. Zo behoudt de Pig Shad zijn soepele actie en zijn de inhakingskansen maximaal (zie een van de onderstaande video’s voor een demonstratie van het bevestigen).

Pig shad vistips

 • De twee varianten van de Pig Shad die de beste naam hebben zijn: de Pig Shad en de Pig Shad junior. Als je de BFT stinger  montage wilt gebruiken dan raden we voor de Pig Shad de BFT Shallow Stinger SS 100 lb (medium, haak 2/0) en voor de Pig Shad junior de BFT Shallow Stinger SS 60 lb (small, haak 1/0) aan.
 • De Pig Shad is 23 centimeter en weegt 90 gram. Vis deze slepend of met een baitcaster die dit gewicht kan hebben. De Pig Shad junior is 20 centimeter en weegt 50 gram. Deze kan je slepen, met een spinhengel (met een werpgewicht tot 70 a 80 gram) vissen, of met een baitcaster vissen.
 • De Pig shad junior kan je ook goed weedless vissen. Gebruik in dat geval wel een grote (enkele) haak zodat je een goede inhaking houdt.

Video’s Pig Shad

De onderstaande video’s laten je de actie van de Pig Shad zien en leggen je tevens uit hoe je hem het beste kan monteren.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.