Pig Shad

Pig shad kunstaas

De Pig Shad van Strike Pro is een van de meest geliefde shads om mee te vissen op grote roofvissen. Maar wat maakt deze shad zo bijzonder? Wij zetten een aantal wetenswaardigheden voor je op een rij.

Hoe vissen met de Pig Shad

De Pig Shad is afgeleid van een klassieke jerkbait die The Pig heet. De kop van deze jerkbait lijkt enigszins op een varkenskop en dit zie je ook zo terug bij de shad. Los van zijn bijzondere uiterlijk is het vooral de actie van de Pig Shad die uitblinkt. Hij imiteert als geen ander een gewonde aasvis door waggelend door het water te gaan en daarbij met zijn staart te peddelen. Hierdoor heeft hij zelfs een prijs voor gekregen op de internationale hengelsportvakbeurs Efftex. Je kan deze shad op verschillende manieren gebruiken. Je kan uitstekend met hem slepen. Daarbij waggelt en schudt hij achter de boot aan. Dit is zeker op groot water een effectieve manier van vissen. Maar je kan ook uitstekend met hem werpen. Je werpt hem in en haalt hem rustig binnen. Veel vissers houden hem hierbij af en toe in, waardoor hij dieper in het water zakt om hem vervolgens weer binnen te draaien. Deze afwisseling lokt veel aanbeten uit.

Pig shad

Pig shad vistips

  • Voordat je met de Pig Shad gaat vissen dien je hem eerst goed te monteren. De standaard jighead kan je dan beter niet gebruiken. Veel beter is het om een screw/corkscrew te gebruiken (bijvoorbeeld de BFT Flexhead Pike; maar het kan ook een corkscrew van een ander merk zijn). Deze draai je in de neus van de shad om er vervolgens een stinger aan te bevestigen. Zo behoudt hij zijn soepele actie en zijn de inhakingskansen maximaal (zie een van de onderstaande video’s voor een demonstratie van het bevestigen).
  • De twee varianten die de beste naam hebben zijn: de Pig Shad en de Pig Shad junior. Als je de BFT stinger montage wilt gebruiken dan raden we voor de Pig Shad de BFT Shallow Stinger SS 100 lb (medium, haak 2/0) en voor de Pig Shad junior de BFT Shallow Stinger SS 60 lb (small, haak 1/0) aan.
  • De junior versie van deze shad kan je met een beetje handigheid ook goed weedless vissen. Gebruik in dat geval wel een grote (enkele) haak zodat je een goede inhaking houdt.

Alternatieven

Als alternatief voor de Pig Shad zou je aan de onderstaande soorten kunstaas kunnen denken:

  • Fox Rage Pro Shad: Deze shad is in de wat grotere maten een erg goede snoekvanger. Hij is van hoogwaardig materiaal gemaakt en heeft een bewezen actie onderwater.
  • De Relax King Shad. Zowel voor het werpend als slepend vissen laat deze shad een mooie schommelende actie zien. Hij is nog niet zo bekend, en dat kan grote voordelen hebben.
  • Kunstaas uit de Fox Rage Replicant lijn. Deze swimbaits vangen erg goed en zijn prima als afwissling in te zetten als je gaat vissen met de Pig Shad.

Video’s

De onderstaande video’s laten je de actie van de Pig Shad zien en leggen je tevens uit hoe je hem het beste kan monteren.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.