Tournament Baits kikker

Tournaments baits kikker

Roofvissen eten als ze kunnen maar al te graag een kikker. En dat is precies waar de Tournament Baits Kikker op inspeelt. Wij zetten de belangrijkste kenmerken van deze kunstaas kikker voor je op een rij en geven enkele tips om er goed mee te vangen.

Kenmerken Tournament Baits Kikker

De Tournament Baits Kikker is gemaakt door wedstrijdvissers uit Nederland. Er was een duidelijke behoefte een aan goed kikker kunstaas. Het resultaat is een kikker die elk jaar veel snoek, snoekbaars, baars en meerval vangt. Er wordt onder de naam Lord of of the Frog elk jaar zelfs een wedstrijd met de Tournament Baits Kikker gehouden. Fanatieke kikker visser proberen dan het maximale uit dit kunstaas te halen. Maar wat maakt juist deze kikker zo bijzonder? Ten eerste is dit de echte kikker vorm. De solide body en zeer bewegelijke achterpoten werken als een magneet voor roofvissen. Ten tweede is hij op zeer veel verschillende manieren te gebruiken. Je kan er meer werpen, verticalen, jerken, twitchen en verticalen. Zijn actie maakt hem geschikt voor alle omstandigheden. Ten derde laat de Tournament Baits Kikker zich op zeer veel manieren monteren. Je kan hem gebruiken met een jighead, een jighead met daaraan een stinger, alleen een stinger, of met grote worm hooks. Dankzij een geultje in de rug van de kikker kan je jigheads en worm hooks extra makkelijk bevestigen.

Tournaments baits kikker kunstaas

Tips voor het vissen

Als je met de Tournament Baits Kikker gaat vissen kan je met een aantal zaken rekening houden.

  • Kikker kleur. Natuurlijke kleuren doen het vaak het beste in helder water en/of bij zonnig weer. Vis je in troebel water of bij donker weer? Dan doen de opvallende kleuren het meestal beter.
  • Grootte van de kikker.  Hij wordt in drie maten geleverd. Wil je kans maken op baars? Pak dan de 7.5 cm (3 inch) versie). De 10 cm (5 inch) versie is een mooie tussenmaat en zeer geschikt voor snoek en snoekbaars. Ga je echt voor de grote roofvissen? Dan is de 15 cm versie (7 inch) de beste keuze. Hier wordt zelfs meerval mee gevangen.
  • Zorg voor afwisseling. De Tournament Baits Kikker heeft van zichzelf een hele goede actie. Maar kikkers zwemmen zelden is rechte lijnen door het water. Je doet er dan ook goed aan om wat in te houden, te jerken, of te twitchen. Zo komt de kikker nog beter tot zijn recht.

Video’s van de Tournament Baits Kikker

In de onderstaande video’s zie je de kikker in volle actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.