Zalt

zalt kunstaas logo

Dat uit Zweden veel mooi kunstaas komt dat weten we. Het merk Zalt is hier een goed voorbeeld van. Hieronder vertellen we graag meer over dit merk en haar producten. Ook laten we je enkele video’s zien en tonen we je mooie producten uit ons Zalt assortiment.

Zalt geschiedenis

Zalt is in 1987 opgericht door twee vissers die bezig waren om een kunstaas plug te maken. Ze hadden al heel wat prototypes gemaakt die net niet goed werkten. Bij hun vijftigste poging in het water in Stockholm was het raak. Hun warme jassen zorgden voor bescherming in de koude winterwind. Ze wierpen hun prototype in en hij bleek het precies zo te doen zoals ze voor ogen hadden. De Zalt plug was geboren. Sinds deze periode heeft het merk een stormachtige groei doorgemaakt. In Zweden behoort het al jaren tot het meest favoriete kunstaas om snoek mee te vangen. En ook daarbuiten kent het veel fans. Het doel van het merk was om de meest perfecte kunstaas plug voor snoek te ontwerpen. En dit is zeker gelukt getuige de vele mooie snoeken die jaarlijks worden gevangen.

De Zalt plug

zalt kunstaas pluggen

Het belangrijkste kunstaas van Zalt is en blijft hun oorspronkelijke plug. Deze ziet er misschien een beetje vreemd uit. Hij heeft een bolle vorm (banaan?) waarbij zijn buik extra body mee heeft gekregen. De ogen zitten aan de zijkant en zijn neus is erg lang. Maar laat je niet door zijn vorm misleiden. De Zalt is echt een zeer goed vangende plug. Hij beweegt schuddend door het water. Dit doet hij op een geleidelijke manier zonder voor overdreven veel trillingen te zorgen. Het is deze manier van voortbewegen die hem niet alleen erg geschikt maken om werpend mee te vissen maar ook om hem slepend te gebruiken. Veel vissers die graag op snoek trollen kennen de Zalt en vissen er graag mee. Hij is in verschillende maten verkrijgbaar. Dit varieert van 11 tot maar liefst 25 centimeter. De 11 en de 14 centimeter zijn in Nederland en Vlaanderen het meest gewaardeerd. Hier worden de meeste snoeken mee gevangen.

De Zam plug

Naast de oorspronkelijke Zalt heeft het merk de zogenaamde Zam plug op de markt gebracht. De Zam plug heeft een fraaie waggelende en flankende beweging. Deze plug is zeer makkelijk te gebruiken en loopt net wat ondieper (een meter of 2). Dit maakt hem zeer geschikt om in wat minder diep water te gebruiken. Hij is gemaakt van de beste materialen en heeft een grote naam als snoekvanger. Ook deze kunstaas plug laat zich prima werpen en slepen. Vergeleken met andere merken zijn zowel zijn actie als kleuren weer net wat anders. Dat hij (nog) niet heel bekend is vinden wij een groot voordeel. Daardoor vangt hij op sommige dagen wel vis terwijl pluggen die door andere vissers vaak worden gebruikt voor geen enkele aanbeet zorgen. Ook daarom vinden wij de Zam een mooie aanvulling voor het assortiment van de snoekvisser.

Video’s

Bekijk hieronder enkele video’s van Zalt. Ze laten je meer zien van hun mooie kunstaas pluggen.

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.