Abu Garcia

Abu garcia hengelsport

Abu Garcia is een Zweeds merk in hengelsport artikelen. Vooral hun molens, baitcasters, hengels en kunstaas zijn bekend. Hieronder vertellen we je meer over dit merk en haar producten.

Hoe Abu Garcia begon

Het merk Abu Garcia kent zijn oorsprong in het begin van de twintigste eeuw. Een voorloper van het bedrijf ontwikkelde vanaf het jaar 1921 meters voor taxi’s. De vraag naar deze producten klapte echter in elkaar door de tweede wereldoorlog. Na de oorlog besloot het bedrijf om zijn focus te verleggen. Het werd een leverancier van hoogwaardige vismolens en reels voor de hengelsport. De hoge kwaliteit van de producten hebben altijd op nummer 1 gestaan. Hier kreeg het bedrijf van de Zweedse overheid zelfs een koninklijke onderscheiding voor. Al decennia lang maken sportvissers over de hele wereld gebruik van de vismolens en reels van Abu Garcia. In Zweden is de populariteit zelfs zo groot dat er in de plaats Svangsta een speciaal museum is geopend. Hier kunnen ge├»nteresseerden de geschiedenis en ontwikkelingen van dit fraaie merk zelf komen ervaren.

Abu Garcia molens en reels

Het belangrijkste in de lijn van Abu Garcia zijn de molens, baitcasters en reels. Met name de Revo baitcaster heeft een ware revolutie in de hengelsport gemeenschap veroorzaakt. De hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid hebben de Revo veel fans bezorgd. Inmiddels is deze lijn uitgebreid met Max en Beast baitcasters. De Max baitcasters bieden veel waarde voor hun geld en kunnen worden gezien als een model voor zowel beginners als gevorderden. Voor wie het maximale van zijn materiaal vergt is er de Abu Garcia Beast lijn. Deze baitcasters zijn er voor het betere sleep en sleurwerk onder zware omstandigheden. De Revo baitcasters zijn inmiddels uitgebreid met Revo molens. De Revo molens zijn er in verschillende maten en prijsklassen. Ze staan in lijn met de doelen van het merk voor topkwaliteit. Zeker vissers op roofvis hebben hier baat bij als ze een metersnoek, bak van een snoekbaars of meerval haken. De lijn van vismolens is inmiddels verder uitgebreid met modellen zoals de Abu Garcia Cardinal. Deze kosten wat minder dan de Revo lijn en bieden een mooie balans van prijs en kwaliteit.

abu garcia hengelsport spullen

Kunstaas en hengels van Abu Garcia

Abu Garcia levert voor de moderne roofvisser een hele reeks van kunstaas en hengels. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de Zweedse roofvisser en kunstaas maker Claes Claesson die met zijn bedrijf Svartzonker voor veel input zorgt. Door de samenwerking met Svartzonker is een hele reeks van succesvolle producten ontstaan. Denk hierbij aan shads, pluggen, en jerkbaits. Maar ook hengels worden mede door Svartzonker ontworpen. Naast de Svartzonker lijn heeft Abu Garcia zelf ook nog een reeks van kunstaas en hengels. Denk hierbij aan lepels, spinners, tassen, onderlijnen, en opbergmateriaal. Voor de visser die vooral uit is op de grootste en sterkste vissen is er ook nog eens de zogenaamde Beast lijn. Deze bestaat uit hengels, baitcasters, en kunstaas (shads). Al met al biedt Abu Garcia de roofvisser veel mooie producten die we graag in onze webshop hebben opgenomen.

Video’s

Bekijk hieronder enkele video’s van Abu Garcia. Ze laten je meer zien van waar het merk vandaan komt en waar het voor staat.

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.