Berkley

berkley fishing

Het Amerikaanse Berkley is een van de bekendste hengelsport merken als het gaat om het vissen op roofvis. Hieronder vertellen we je meer over dit merk en haar producten.

Geschiedenis van Berkley

Berkley is ontstaat in 1937 toen de 16 jarige Berkley Bedell besloot om zijn handgemaakte vliegen te gaan verkopen. De vliegen maakte hij gewoon thuis op zijn slaapkamer. Al snel bleek dat ze zijn werk erg gewild was. Berkley besloot het aantal producten uit te breiden en nam personeel aan om ook softbaits en onderlijnen te maken. Dit werd een groot succes. In 1939 groeide Berkley met zijn business uit zijn ouderlijk huis. Na de tweede wereldoorlog hervatte hij waar hij mee was begonnen. De oprichting van Berley & Company was een feit. Het bedrijf richtte zich in het begin vooral op onderlijnen en vislijnen. Met name in vislijnen was het bedrijf erg goed. In 1959 introduceerde het Trilene monofilament vislijn. Dit bleek wereldwijd een succes. Vanaf dat moment had Berkley de wind in de zeilen en bracht het steeds meer nieuwe producten uit. Met name merken van Berkley zoals PowerBait, Gulp, en Gulp Alive verkregen veel bekendheid. Daarna volgden hardbaits (pluggen), hengels, en kleding en een reeks van handige accessoires.

berkley softbaits

Berkley softbaits

Als Berkley ergens een grote naam mee heeft gekregen dan is het wel met hun softbaits. Het bijzondere hierbij is dat aan de softbaits speciale geuren en smaken worden toegevoegd die niet alleen zorgen dat vissen het aas sneller vinden maar ook dat ze het aas niet snel loslaten. Twee lijnen van sofbaits verdienen hierbij extra aandacht: Berkley Powerbait en Verkley Gulp! De PowerBait lijn staat voor een bredere lijn met sofbaits. Zo heb je PowerBait shads zoals de bekende Pulse Shad, wormen, kreeftjes, en diverse creatures. De PowerBait lijn wordt gebruikt om te vissen op zeer veel soorten roofvis, waaronder snoek, snoekbaars, baars en forel. De Gulp! lijn is gemaakt uit wateroplosbare materialen. Het voordeel is dat ze hun geur hierdoor heel makkelijk afstaan. Binnen de Gulp! lijn vind je zowel wormen, maden shads, bloedwormen en kleine shads.

Crankbaits en pluggen

Als er een soort kunstaas is waar Berkley vaak wordt genoemd dan zijn het wel de fraaie crankbaits en pluggen. Zo is er de Flicker Shad lijn. Deze slanke plugjes (eendelig / meerdelig) worden in bijzonder mooie kleuren geleverd en verleiden keer op keer roofvis. Op het gebied van crankbaits levert Berkley een heleboel goed vangende varianten. De Dredger, de Bad Shad, de Squarebull, en de WakeBull zijn hier goede voorbeelden van. Maar ook slanke pluggen hebben een goede naam. Met name de Cutter serie en de Surge Shad serie zorgen voor veel goede vangsten. Zoek je pluggen om mee aan de oppervlakte te vissen? Dan zijn de Spin Bomb en de Choppo goed om in de gaten te houden. Dit zijn pluggen met een propeller die je bij andere merken niet ziet. Dat maakt Berkley juist onderscheidend.

Video’s

Hieronder zie je een aantal interessante video’s van Berkley:

Een greep uit onze mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.