Berkley Pulse Shad

berkley powerbait pulse shad

De Pulse Shad van Berkley is een zeer goed vangende shad voor het vissen op alle soorten roofvis. Maar wat maakt deze shad zo goed? Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij.

Kenmerken Pulse Shad

De Pulse Shad heeft een aantal eigenschappen die hem zo goed maken. Ten eerste is dit zijn vorm. Hij lijkt op een prooivisje en is met zijn bollere onderkant een aantrekkelijke hap voor roofvissen. Zijn relatief grote ogen en fraaie kleuren doen hem daarbij nog meer opvallen. Ten tweede bezit deze shad de zogenaamde Powerbait Formule. Dit betekent dat hij is voorzien van een lichte (nauwelijks geurende) geurstof. Het voordeel van deze Powerbait geur is dat vissen die hem grijpen hem minder snel loslaten. Zo zal je meer aanbeten verzilveren. Ten derde noemen wij de actie van de Pulse Shad. Hij heeft een schommelende actie waarbij de schoepstaart heen en weer draait. Dit zorgt voor veel wervelingen die roofvissen triggeren om hem te grijpen.

berkley powerbait pulse shad snoekbaars

Tips vissen Pulse Shad

Voor het vissen met de Pulse Shad geven we je graag enkele tips:

  • Je kan deze shad op zeer veel verschillende manieren gebruiken. Werpend is hij goed inzetbaar maar zelf hebben we ook slepend goed met de Pulse Shad gevangen. Door zijn grote schoepstaart is hij zelfs goed te gebruiken om mee te verticalen. Hij zakt dan al schuddend naar de bodem.
  • Pas de maat van de Pulse shad aan afhankelijk van het soort vis je wilt vangen. De 6 centimeter versie is perfect voor baars en roofblei. Wil je snoekbaars vangen? Dan raden we de 8 centimeter versie aan. Voor snoek zou je nog groter kunnen kiezen.
  • Kleuren kunnen de dag maken of breken. Wissel een beetje af om te zien welke kleur tijdens je visdag het beste vangt. Daarbij doen natuurlijke kleuren het vaak beter in helder water. Is het viswater troebel? Pak dan een felle Pulse Shad.

Alternatieven

Het is altijd goed om verschillende shads bij te te hebben. Als afwisseling voor de Pulse Shad raden we de volgende shads aan:

  • Andere Berkley Shads met de Powerbait formule. Zeker als je veel vertrouwen hebt in de Powerbait formule, dan zijn de andere Berkley shads een aanrader.
  • De Zander Pro Shad van Fox Rage en de Zanderbait van Jackson. Wil je graag snoekbaars vangen? Dan mogen deze twee shads eigenlijk niet ontbreken. Dit zijn shads die volgens veel vissers tot de toppers horen als het gaat om snoekbaars vissen.
  • De Slick Shad van Fox Rage. Zeker als je baars wilt vangen dan is dit een hele goede keuze. Je kan deze shad om veel verschillende manieren inzetten (werpen, verticalen, jiggen, carolina rig).
  • De Spro Iris Popeye. Deze shad heeft een slanke vorm en heeft zich keer op keer als snoekbaars en baars vanger bewezen.

Video

In de onderstaande video’s zie je meer van de Berkley Pulse Shad.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.