Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Blue Fox Vibrax spinner

Blue fox vibrax spinner

De Blue Fox Vibrax spinner is een stukje kunstaas dat wereldwijd veel fans heeft. Vrijwel alle vissoorten worden met deze spinners gevangen. Hieronder beschrijven we wat Blue Fox Vibrax spinners zo goed maakt. We omschrijven de spinners en geven je enkele tips om mee te vissen.

Kenmerken Blue Fox Vibrax

Het succes van deze spinner is begonnen met wat nu de Vibrax Original heet. Onderscheidend voor deze compacte kunstaas spinner is dat hij een body heeft die uit twee delen bestaat. Aan de binnenkant zit een harde kern. Deze zorgt dat je de Blue Fox Vibrax ver kan werpen. De harde kern zorgt er ook voor dat de spinner niet in de war komt te zitten. Om de kern zit een holle bel. Omdat deze tijdens het binnenvissen zachtjes tegen de hard kern tikt, ontstaat onderwater geluidsgolfjes. Daardoor zullen vissen hem niet alleen zien maar kunnen ze hem ook goed horen. De BlueFox Vibrax is er in zeer veel uitvoeringen en kleuren. Vergeleken met andere merken valt op dat ze naast de natuurlijke goud- en zilverkleuren ook fel opvallende spinners hebben. Deze onderscheiden zich van veel andere spinners waardoor ze goed vangen. Blue Fox heeft hier verschillende namen aan meegeven. Zo zijn er de Vibrax UV, de Vibrax Fluorescent en de Vibrax Hot Pepper. De namen zeggen in principe genoeg. Dit zijn echt opvallende spinners. Daardoor presteren ze ook in donker/troebel water en bij donker/regenachtig weer vaak goed.

Blue fox vibrax spinner kunstaas

Tips voor vissen met Blue Fox Vibrax

  • Deze spinners zijn geschikt voor het vissen op vrijwel elke vissoort. Toch passen wij graag de grootte van de Blue Fox Vibrax aan op de vis die we willen vangen. De kleinste maten zijn perfect voor forel en baars. De middenmaten gebruiken we liever voor baars en roofblei. Voor snoek en snoekbaars kan je het beste de grootste maten pakken.
  • Kenmerkend voor Blue Fox zijn de aparte en vooral felle kleuren. Afhankelijk van het weer maken wij hierbij een keuze. De modellen met veel goud en zilver gebruiken we bij voorkeur in helder water en zonnig weer. Is het water wat troebel? Dan kan je het beste de felle spinners pakken. In hele donkere omstandigheden (herfst, winter, regen) pakken wij graag de Vibrax UV en de Vibrax Fluorescent.
  • Spinners hoef je in principe alleen maar in te werpen en rustig binnen te vissen. Toch kan je ze ook nog wat meer actie meegeven. Beweeg je hengeltop eens langzaam heen en weer bij het binnen vissen. Dit kan zowel horizontaal (links, rechts) als verticaal (boven, beneden). Zo wijkt de Blue Fox Vibrax wat af van zijn route. Juist dan willen roofvissen vaak toeslaan.

Alternatief Blue Fox Vibrax

Er zijn veel spinners die je kan gebruiken. Als je het hebt over een hoogwaardige spinner die het altijd goed doet, dan is er wat ons betreft eigenlijk maar één alternatief. Dat is de Mepps Aglia. Als wij met spinners vissen dan nemen we meestal zowel de Blue Fox Vibrax als de Mepps Aglia mee. Zo kan je alle kanten op.

Vibrax Video

Hieronder zie je een film met de originele Blue Fox Vibrax.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.