Mepps Aglia

mepps aglia

Wat is de meest bekende kunstaas spinner ter wereld? Precies! De Mepps Aglia. Op geen enkele andere spinner zijn zoveel grote roofvissen gevangen. Wij bespreken deze spinner en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Mepps Aglia kenmerken

De Mepps Aglia is vernoemd naar zijn spinnerblad dat de naam Aglia draagt. Dit spinnerblad heeft een ovale vorm, is iets bollend, en heeft een lichte holling aan de onderkant. Verder bestaat de spinner uit een solide kern met een ribbelpatroon zodat er extra ruis onderwater ontstaat. Aan het uiteinde is een vlijmscherpe dreg gemonteerd. De Mepps Aglia laat zich op zowel langzame als middelsnelle snelheid binnenvissen. Hierbij past hij zich meteen aan veranderende snelheden of onverwachte stroming aan, zodat het spinnerblad altijd goed blijft draaien. Dit maakt hem breed inzetbaar en verklaart ongetwijfeld waarom deze kunstaas spinner overal ter wereld, in alle wateren wordt gebruikt. Wie hem in het water in actie heeft gezien weet dat het om een bijzonder spinner gaat die door de jaren heen voor goede vangsten heeft gezorgd.

mepps aglia oranje

Mepps Aglia tips

  • Met de Mepps Aglia kan je eigenlijk alle soorten roofvis vangen. Toch is het goed om afhankelijk van je wensen de juiste grootte van deze spinner te selecteren. Zo kan je met de kleine maat 1 het beste forel en kopvoorn vangen. Maat 3 is een allemansvriend en levert je ook vissen zoals baars en (kleine) snoek op. Maat 5 is daarentegen een echte snoekvanger, terwijl ook grote snoekbaars zich er door laat verleiden.
  • Pas de kleur van de Mepps Aglia aan de omstandigheden aan. Bij donker weer en troebel water doen de fellere kleuren het vaak het beste. Bij helder weer en helder water kan je beter een meer natuurlijke kleur kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goud of zilver.
  • Elke spinner en dus ook de Mepps Aglia heeft een bepaalde diepte in het water. Maar wist je dat je met je hengel deze diepte nog behoorlijk kan beïnvloeden? Als je je hengel hoog houdt dan loopt de spinner hoger door het water. Houd je hem naar beneden dan loopt deze fraaie spinner een stuk dieper.

Alternatieven Mepps Aglia

  • Mepps lusox. Deze Mepps spinner heeft een hele goede naam, met name in de polder en in ondieper water. Zijn rode pluim trekt de aandacht en zijn actie is fraai. Ook dit is een echte klassieker vanger.
  • De Blue Fox Vibrax spinner. Deze mooie spinner kan zowel in stromend als stilstaand water worden gebruikt. Hij wordt geleverd in zowel natuurlijke als meer felle kleuren.
  • Mepps Aglia streamer. Een hele bijzonder spinner waarbij er eigenlijk een combinatie van een spinner en een streamer is gemaakt. Deze moet je eigenlijk zelf een keer geprobeerd hebben.
  • De tailspinners van SpinMad. Deze hebben in korte tijd een grote naam verworven. We vissen hier ook erg graag mee.

Video’s

De onderstaande video laat de Mepps Aglia in de maat 3 (baars) in actie zien:

De onderstaande video laat de Mepps Aglia in de maat  (forel) in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.