Dam Effzett Eisvogel

Dam effzett eisvogel

De Dam Effzett Eisvogel is een pracht van een plug. Volledig gebaseerd op het prachtige volgeltje: de ijsvogel. Een ijsvogeltje heeft de gewoonte om jagend op vis het water in te duiken. Een moment dat een snoek in principe zou kunnen toehappen op de ijsvogel. Door zijn vorm gaat de plug actief bewegend door het water, maar zeker zo belangrijk, je kunt hem heel langzaam binnen vissen. Hierdoor kun je de snoek op diverse snelheden aansporen tot een aanbeet. De Effzett Eisvogel is wat ons betreft een plug die je zeker een keer moet proberen. 

Kenmerken Dam Effzett Eisvogel

DAM Effzett is een lijn met prachtige roofvis producten. Met name de laatste jaren valt DAM Effzett vaak in de prijzen als het gaat om goed kunstaas. De Dam Effzett Eisvogel valt wat de Roofvisser betreft weer in de rij van topproducten voor het vissen op Roofvis. Aan aandacht voor deze mooie plug ontbreekt het dan ook niet. De Effzett Eisvogel is een prachtige plug. Dankzij zijn zijwaarts schuddende actie valt hij erg op. De ratelende kogeltjes zorgen daarbij voor het nodige rumoer onder water. Het prettige aan de Eisvogel is bovendien dat hij makkelijk op lage snelheid is binnen te vissen. Je kan hem daardoor rustig binnenhalen en hebt daarmee ook in de wat koudere maanden een mooie kans op een leuke vangst. De Effzett Eisvogel heeft de volgende prettige kenmerken:

 • Topmateriaal;
 • Bezit scherpe dreggen;
 • Doordat zijn snavel is opgenomen in de duiklip en er levensechte lak wordt gebruikt ziet de Effzett Eisvogel er net als een echte ijsvogel uit;
 • Is er in 2 maten: 11 en 14,5 centimeter;
 • Is er in 4  aansprekende kleuren:  
  • european king fisher;
  • asian king fisher
  • dipper;
  • Firetiger;
   
 • Dit is een stukje kunstaas dat garant staat voor veel plezier en harde aanbeten!
Dam effzett eisvogel snoek

Hoe vis je met deze Eisvogel?

De 14,5 centimeter variant is in gewicht vergelijkbaar met de Zalt, lichter als een Pike Fighter. Weegt 35 gram, dus een enigzins strakke hengel is wel aan te bevelen. Je hoeft het ook weer niet te overdrijven want 35 gram is best wel een gemiddeld gewicht. Kortom gewoon lekker mee vissen! Wat vervolgens zo mooi is, is dat je hem zo traag kunt binnenvissen. Dus als de snoek wat minder actief is, omdat de temperatuur een stuk lager is. Dan kun je hem nog steeds prettig naar binnen vissen. Mocht je 35 gram en 14,5 centimeter te groot vinden, dan kun je overwegen met de Effzett Eisvogel van 11 centimeter te vissen. Deze weegt 28 gram en is bijvoorbeeld in formaat te vergelijken met een Spro Screamin Baby Devil. Let wel, deze weegt 50 gram en de Eisvogel maar 28 gram!

Plezierig vissen met deze bijzondere plug

Al met al wensen wij van de Roofvisser echt iedereen veel plezier met de Effzett Eisvogel! Het is een leuke en bijzondere vorm. Een mooie plug om uit de tas te halen als het even niet wil lukken. De snoek niet zo actief lijkt. Of natuurlijk er gewoon lekker mee beginnen, want het is gewoon een prachtige plug.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.