Extra soepele onderlijn

soepele onderlijn

Veel sportvissers vinden het nadeel van stalen onderlijnen dat ze nogal stug zijn. Gelukkig zijn er stalen onderlijnen te vinden die wel uitermate soepel zijn. Wij zijn daarbij bijzonder enthousiast over de extra soepele onderlijn van het merk Spro. Hieronder bespreken wij de belangrijkste kenmerken van deze onderlijn en geven je enkele tips om hem zo goed mogelijk te gebruiken.

Extra soepele onderlijn kenmerken

De soepele stalen onderlijn van Spro staat ook wel bekend als de Spro Pike Fighter 7×7. Hij bestaat uit maar liefst 7 strengen van 7 dunne staaldraden. Daardoor is hij bijzonder soepel en heeft tegelijkertijd een hoge trekkracht. Om hem nog soepeler te maken is er geen coating aangebracht. Voor de wartel en speldwartel is van de allerbeste materialen gebruik gemaakt. Daarbij is de speldwartel  van het type dat je erg makkelijk van kunstaas laat wisselen zonder dat dit ten koste van de betrouwbaarheid en kracht is gegaan. Al met al gaat het hier op een erg goede onderlijn die soepelheid, slijtvastheid en kracht in balans brengt.

Extra soepele onderlijn tips

  • De extra soepele onderlijn van Spro is er in verschillende varianten. Je kan de 25 centimeter versie met een trekkracht van ruim 9 kilogram het beste gebruiken voor het vissen met kleiner kunstaas zoals plugjes, spinners en shads. Zowel de dikte van de onderlijn als de grootte van de speldwartel zijn hier speciaal op aangepast.
  • Je kan de 30 centimeter versie met een trekkracht van ruim 13 kilogram voor zowel middelgroot als groot kunstaas gebruiken. Kunstaas zoals pluggen, spinners, en shads laten zich uitstekend aan deze versie binnenvissen.
  • Controleer als je gaat snoek vissen, snoekbaarzen of meerval vissen met enige regelmaat de onderlijn op beschadigingen. Zit de speldwartel nog goed? Zitten er geen knikken, sneetjes of scheurtjes in? Zeker als je al een vis aan de onderlijn hebt gevangen of er een flink tijd mee staat te werpen dan kan het geen kwaad om dit zo nu en dan even te checken.  Zo ben je er altijd zeker van dat de onderlijn perfect zal presteren op het moment dat het er echt om spant.

Alternatieven extra soepele onderlijn

  • Een standaard stalen onderlijn. Dit is een uiterst betrouwbaar alternatief tegen een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Zoek je gewoon een goede betrouwbare onderlijn zonder poespas? Dan is dit een aanrader.
  • Een fluorocarbon onderlijn. Vind je het belangrijk dat je onderlijn onder water bijna niet zichtbaar is? Dan is fluorocarbon iets wat je aan zal spreken. Het is nagenoeg onzichtbaar en erg flexibel. Er zijn al veel grote snoeken, snoekbaarzen en meervallen mee gevangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.