Fluorocarbon onderlijn

Fluorocarbon onderlijn 1

Wil je een onderlijn die nagenoeg onzichtbaar is onder water? Dan is een onderlijn van fluorocarbon wat voor jou. Fluorocarbon breekt het licht in het water en gaat daardoor in de omgeving op. Daarnaast is deze onderlijn erg slijtvast en bestand tegen de tanden van snoek. Dit maakt hem tot een gewilde snoekonderlijn. Er zijn verschillende merken kant-en klare fluorocarbon onderlijn, waarbij die van Spro wat ons betreft een aanrader is. Ook hebben wij goede ervaringen met zelfgemaakte fluorocarbon onderlijn.

Fluorocarbon onderlijn materiaal

Fluorocarbon is een hoogwaardig materiaal, heeft een grote hardheid, en is erg flexibel. De wartel en speldwartel die je daarbij aan de meeste kant- en klare fluorocarbon onderlijnen vindt, zijn licht van gewicht en oersterk. Meestal is hierbij voor een type speldwartel gekozen dat uitblinkt in betrouwbaarheid terwijl je er ook nog eens erg gemakkelijk mee van kunstaas kan wisselen. Daardoor is de fluorocarbon onderlijn bij veel snoekvissers die kunstaas gebruiken erg geliefd. Al met al is een fluorocarbon onderlijn echt een topproduct waarmee je veel snoek, snoekbaars en andere roofvis zal landen.

Fluorocarbon onderlijn tips

  • De fluorocarbon onderlijn komt het beste tot zijn recht als je gaat vissen met kunstaas dat je op gemiddelde of iets langzamere snelheid binnenvist. De roofvis heeft dan alle tijd om het kunstaas te bestuderen, ziet daarbij dus geen onderlijn, en zal zich zonder argwaan op het kunstaas storten.
  • Door de onzichtbaarheid in het water is fluorocarbon een prachtig alternatief in wateren waar veel gevist wordt (dressuur). De roofvis ziet de onderlijn nauwelijks en laat zich sneller overhalen om toe te slaan.
  • Het beste komt deze onderlijn tot zijn recht bij het werpend vissen met jerkbaits of pluggen en het slepen met pluggen en grote shads.
  • Het is na het vangen van een aantal flinke snoeken altijd goed om het fluorocarbon even te controleren op haartjes, rafeltjes of andere kleine beschadigingen. Bij twijfel liever de onderlijn vervangen dan er in het heetst van de strijd een grote roofvis mee verspelen. Dit geldt eigenlijk voor elk type onderlijn, en dus ook voor fluorocarbon.

Fluorocarbon onderlijn alternatieven

  • Stalen onderlijn. Zoek je een onderlijn die een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding heeft en erg betrouwbaar is? Dan is een standaard stalen onderlijn een goed alternatief.
  • Extra soepele onderlijn. Vis je graag met een stalen onderlijn maar hecht je wel veel waarde aan soepel materiaal? Dan een extra soepele onderlijn wat voor jou. Deze worden meestal gemaakt van 7 strengen van 7 flinterdunne staaldraden (7 x 7). Deze wordt zowel bij het snoek vissen als snoekbaars vissen vaak gebruikt.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.