Fat Iris van Spro

Spro fat iris

De Fat Iris van Spro gooit hoge ogen in roofvisland. Deze bolle plug valt zowel boven- als onderwater op en is bij veel vissers uitgegroeid tot een favoriet. Hieronder bespreken wij deze mooie kunstaas plug en geven je enkele tips zodat je er nog meer mee gaat vangen.

Spro Fat Iris kenmerken

Als je de Fat Iris ziet dan kan je maar moeilijk om hem heen. Het is een bijzondere plug wat vooral komt omdat hij zo bol is (zeg maar gerust: dik!). Roofvis houdt wel van een vette hap is onze ervaring en hier zit wat ons betreft dan ook een kracht van deze kunstaas plug. Onderwater zorgt hij door zijn vorm en schuddende actie voor veel waterverplaatsing, waarbij ratelende kogeltjes voor extra geluid zorgen. Het gebruik van kogeltjes zien we bij meer kunstaas pluggen en moet de agressie van de roofvis nog meer aanwakkeren. De Fat Iris is vernoemd naar het grote oog. Het idee is dat roofvissen hem daardoor eerder als een prooi zullen zien. Of dit werkt durven we niet te zeggen maar het ziet er wel fraai uit. Net zoals andere pluggen van Spro is hij verder uitgerust met de bekende Gamakatsu dreggen.

Spro fat iris kunstaas

Spro Fat Iris tips

  • De Fat Iris loopt niet diep. Daardoor raden we hem vooral aan in stadswateren en in de polder. In de zomer kan je hem ook gebruiken om in dieper water boven plantengroei te vissen.
  • De Fat Iris is er in verschillende maten. Met de kleine maat (4 cm) wordt prima baars, roofblei, snoekbaars en kleinere snoek gevangen. De grotere maten (6 cm en 8 cm) vinden wij een echte snoek killer.
  • Door zijn compacte vorm kan je met deze plug vrij ver gooien. Gebruik hem eens op stekken waar je met licht kunstaas minder makkelijk bij kan komen, en doe er je voordeel mee.
  • De Fat Iris is er in verschillende kleuren. De felle kleuren doen het meestal goed in troebel water en/of bij donker weer. De meer natuurlijke kleuren raden we in helder water aan maar ook in water waar veel wordt gevist doen natuurlijke kleuren het vaak beter.
  • Je kan deze plug als een crankbait vissen. Geef hem daarbij zelf wat extra actie mee. Draai een paar keer wat sneller, laat hem even stil liggen, en breng hem weer in beweging. Juist met dit soort acties krijg je vaak aanbeten.

Alternatieven Fat Iris

  • Spro Ikiru Crank. Deze plug van Spro heeft ook een wat bollere vorm en is in verschillende maten te verkrijgen. In de wat grotere mate is het een mooie afwisseling voor de Fat Iris.
  • Salmo Fatso Crank. Deze stevige plug is ook relatief bol en verplaatst veel water. Ook deze plug kan je prima als afwisseling gebruiken.

Video

De onderstaande video’s laten de Fat Iris in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.