Jigheads

jighead jigheads kunstaas

Jigheads zijn een must als je met shads of andere softbaits gaat vissen. Je bevestigt er de shad mee aan je vislijn, de loodkop maakt ver ingooien mogelijk, en je haakt er de roofvis mee als deze toeslaat. Jigheads zijn er in vele soorten en maten. De jigheads van Spro behoren tot de allerbeste in de markt en zijn daarom in ons assortiment opgenomen. Hieronder behandelen we de belangrijkste kenmerken van deze jigheads en geven enkele tips om er zo goed mogelijk mee te vissen.

Jighead kenmerken

De ronde jigheads van Spro worden het meeste gebruikt. En dat is niet voor niets. Met dit type jighead kan je in alle wateren vissen en ze laten zich ook nog eens ver werpen. De haak is van het bekende merk Gamakatsu. Deze is vlijmscherp, sterk, en uiterst betrouwbaar. Omdat de haak lang en dun is kan je er iedere shad eenvoudig mee bevestigen. Uniek is verder dat er een weerhaakje net achter de loodkop is bevestigd. Dit zorgt er voor dat de jigheads op iedere shad een uitstekende grip hebben. Je hoeft ze dus niet meer met een druppel (seconde) lijm vast te zetten.

Jighead bevestigen tips

  • Zorg dat je jigheads bij het bevestigen zo in de shad steekt dat de haakpunt in het midden van de rug van de shad naar buiten komt.
  • Wist je dat je met de keuze van je jigheads de actie van shads deels zelf kan bepalen? Bij een haakmaat die precies past bij je shad heeft de shad zijn standaardactie. Als je echter een wat kleinere haakmaat kiest dan komt de haak meer achter de kop van de shad naar buiten. Het gevolg is dat de shad wat minder stevigheid krijgt en meer actie met zijn staart en achterlichaam laat zien.
  • Heb je bij het snoek vissen of snoekbaars vissen last van roofvissen die in de staart van de shad bijten en daardoor niet met de haak in aanraking komen? Zet dan een dregje aan een stalen onderlijntje vast aan het oog van de jighead (of aan je speldwartel) en prik het achter op de rug van de shad. Zo verbeter je de inhaakkansen aanzienlijk.

Jigheads haak tips

  • Bij jigheads is het belangrijk dat de haakbocht goed uit de shad steekt. Dit betekent dat ten minsten de helft van de haakbocht te zien moet zijn. Bevestig je jigheads te diep dan haak je minder vis. Bevestig je jigheads teveel boven in de rug van de shad dan kan het zin dat de shad zijn stevigheid verliest of de jighead uiteindelijk uitscheurt.
  • De haak van de jigheads die wij leveren is van Gamakatsu en staat voor de allerbeste kwaliteit. Als je onderwater vast hebt gezeten aan obstakels van steen of staal kan het echter toch zo zijn dat een jighead iets aan scherpte verliest. Controleer je jigheads dus met enige regelmaat. Zo ben je verzekerd van een scherpe haakpunt op het moment dat een grote roofvis op je kunstaas duikt.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.