Rapala Jointed Shad Rap

Rapala Jointed Shad Rap

De Rapala Jointed Shad Rap is een prachtig plugje dat voor het vissen op vrijwle alle soorten roofvis kan worden gebruikt. Deze kunstaas plug is in zowel de gewone als een meer ondiep lopende variant te verkrijgen. Dit maakt hem geschikt voor vrijwel alle viswateren. Hieronder beschrijven we de Rapala Jointed Shad Rap en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen tijdens het vissen.

Kenmerken Jointed Shad Rap

De Rapala Jointed Shad Rap ziet er gestroomlijnd uit en lijkt wat betreft zijn vorm op een aantrekkelijk prooivisje. Zijn tweedeligheid onderscheid hem van veel andere pluggen en zorgt vooral dat hij een hele mooie actie heeft. Deze actie is fel met  breed uitslaande bewegingen van het staartdeel. Daarbij bezit de Jointed Shad Rap ook nog eens een felle ratel. Die triggert twijfelende roofvissen om in actie te komen. Zoals we van Rapala gewend zijn ziet ook dit plugje er zeer strak uit. Hij is verkrijgbaar in mooie kleurencombinaties, heeft opvallende 3D ogen, en heeft een markant schubbenpatroon. Daarbij is van extra geharde materialen gebruik gemaakt, is hij uitgerust met scherpe VMC dreggen, en wordt elke Rapala Jointed Shad Rap nog steeds met de hand getest voordat hij wordt geleverd. Zo is er geen twijfel dat hij een goed afgestemde actie heeft.

Tips om met de Rapala Jointed Shad Rap te vissen

De actie van de Jointed Shad Rap is fel en zorgt voor stevige aanbeten. Toch zijn er een aantal tips waardoor je nog meer met deze plug kan vangen. Wij sommen deze hieronder voor je op.

  1. Vis je in niet zo diep water? Kies dan de Rapala Jointed Shallow Shad Rap. Deze is speciaal voor polders, vijvers en stadswateren bedoeld. Vis je in wat dieper water? Dan is de gewone Jointed Shad Rap de beste keuze.
  2. Dit is een drijvend plugje. Daar kan je je voordeel mee doen door hem af en toe stil te houden en naar boven te laten drijven, om hem vervolgens weer binnen te vissen. Zo lijk de de Rapala Jointed Shad Rap nog meer een vis in moeilijkheden waardoor roofvissen hem extra snel zouden kunnen pakken.
  3. De actie van de Jointed Shad Rap is mooi en zoals hierboven gezegd lekker fel. Dit neemt niet weg dat het erg effectief kan zijn om hem met wat langere onregelmatige halen naar je toe te vissen. Dan lijkt hij op een stervend visje en roofvissen zullen hem snel grijpen.
  4. Kleuren kunnen bepalend zijn voor wat je vangt. Bij helder water en mooi weer kiezen wij meestal natuurlijke kleuren. Denk dan aan een zilveren (chroom) Rapala Jointed Shad Rap. Is het water troebel? Is het regenachtig donker weer? Dan werkt een opvallende kleur vaak beter.

Rapala Jointed Shad Rap in actie

 In de onderstaande (Engelstalige) video’s zie je zowel de de Rapala Jointed Shad Rap als de Rapala Jointed Shallow Shad Rap in actie.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.