Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Baars vissen

baars vissen vangst kunstaas

Baars is een prachtige roofvis die in de meeste wateren voorkomt. Je kan op verschillende manieren met succes op baars vissen. De meest bekende technieken voor het vissen op baars zijn het vissen met de worm, het vissen met spinners, het vissen met pluggen en het vissen met shads en twisters.

Baars vissen met de worm

De worm is zonder twijfel het oudste en meest bekende aas om baars mee te vangen. Zowel mestpiertjes als de wat grotere dauwwormen zijn prima aas om mee te baars vissen. De meeste sportvissers doen dit door met een werphengel en dobbermontage te vissen. Een vislijn met een dikte van 16/00 en een dundradige langstelige haak in de maat 4 of 6 maken de uitrusting compleet. Bij het baars vissen met wormen is het zaak om de wormen net boven de bodem aan te bieden. Het kan hierbij geen kwaad om de wormen af en toe wat te bewegen. Dit doe je door met de hengeltop de dobber wat tikjes te geven. Om de baars extra te lokken kan je wat stukjes worm in het water gooien. Dit trekt de baars aan. Ook lokvoer kan wel eens helpen maar vergeet niet dat je dan ook andere vissoorten aantrekt. Als je echt wilt gaan baarsvissen dan is het wellicht beter om dit achterwegen te laten.

Baars vissen met spinners

Kunstaas spinners zijn een erg goed kunstaas om mee te vissen op baars. Vooral wat kleinere spinners met een rode kleur doen het goed. Gecombineerd met een niet al te stugge spinhengel, een goede werpmolen, een dunne gevlochten lijn of een nylon vislijn van 18/00 tot 22/00 vormen ze een gedegen uitrusting om te gaan baars vissen. Is de kans groot op snoek dan kan het geen kwaad om ook een onderlijntje te gebruiken. Dit schrikt de baarzen echt niet af en je voorkomt dat een snoek er met je spinner vandoor gaat. Spinners waar sportvissers goed baars mee vangen zijn de tailspinners van SpinMad, Mepps aglia spinners, de  Blue Fox Vibrax en Effzett spinners. Probeer de spinners op verschillende dieptes te vissen en wissel het patroon van binnenvissen wat af. Wat onregelmatigheden in de snelheid en het heen en weer bewegen van de hengeltop (dit kan verticaal en horizontaal) tijdens het binnenvissen zorgen regelmatig voor succes bij het vissen op baars.

Baars vissen met pluggen

Baars is een echte rover en niet bang om ook wat grotere vissen te pakken. Vandaar dat met name de wat grotere baars zich goed aan kunstaas pluggen laat vangen. Pluggen met een lengte van 4 tot 7 centimeter zijn prima om mee te baars vissen. Vooral pluggen met wat fellere kleuren doen het goed op baars, maar ook pluggen met baars kleuren en baars strepen gooien vaak hoge ogen. Dit komt omdat de baars net als de snoek een kannibaal is en graag kleinere soortgenoten eet. Goede pluggen om mee te vissen op baars zijn de Salmo Hornet, de Salmo Sparky Shad, de Rapala Jointed Shad Rap, de Savage Gear Fat Vibes, en de Spro Ikiru Crank . Let er wel op dat je de keuze voor je plug afstemt op de diepte van het viswater. Bij ondiep water kies je drijvende of ondiep duikende pluggen. Bij diep viswater kies je zinkende of diep duikende pluggen.

baars vissen spro

Baars vissen met shads en twisters

De zachte shads en andere softbaits hebben een enorme aantrekkingskracht op de baars. Ze horen dan ook zonder meer thuis in je viskoffer, vandaar dat we ze flink in ons baars softbait assortiment hebben opgenomen. Shads en twisters vis je met een loodkop en je vist ze met schokjes over de bodem binnen. Ze bewegen op die manier als de prooi van de baars. Vandaar dat ze zo succesvol zijn bij het baarsvissen. Je hebt shads en twisters in allerlei soorten en maten. Over het algemeen vissen we op baars met wat kleinere maten. Shads en twister van een centimeter of 5 tot 7 zijn prima voor baars. Verder is het zo dat de kleuren geel en wit het vaak goed doen. Mocht je vanuit een boot gaan baarsvissen dan zou je shads en twisters ook nog met de zogenaamde drop shot methode kunnen gebruiken. Hierbij zit er een loodje van een gram of 10 of 15 aan het uiteinde van de lijn en zit de shad of twister daar een centimeter of 40 boven bevestigd. Door het loodje over de bodem te laten dansen beweegt het kunstaas op dezelfde manier mee. Met deze methode is al menig baars gevangen.

Video

In de onderstaande video word je door Chris Chew van Fox Rage meer geleerd over hoe je met succes kan baars vissen.

Het onderstaande kunstaas vangt goed baars:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.