Rapala Shad Rap

rapala shad rap

De Rapala Shad Rap is een beroemde Rapala plug waar je uitstekend snoek, snoekbaars, baars en andere roofvissen mee kan vangen. Deze plug is in zowel de gewone als een meer ondiep lopende variant te verkrijgen. Daardoor kan je er in alle wateren mee uit de voeten. Hieronder omschrijven wij de Rapala Shad Rap en geven je enkele tips om er mee te vissen.

Kenmerken Rapala Shad Rap

De Rapala Shad Rap is zo gemaakt dat hij wat betreft zijn vorm op een prooivisje lijkt. Daarmee komt hij natuurgetrouw over en zullen roofvissen hem sneller grijpen. Maar wat de Rapala Shad Rap tot een goede kunstaas plug maakt is zijn actie. Hij schudt fel heen en weer en trekt zo de aandacht. Gecombineerd met natuurgetrouwe of juist extra opvallende kleuren ontstaat zo een erg effectieve combinatie. De Rapala Shad Rap is van balsahout gemaakt wat betekent dat hij drijft. Hij bezit daarnaast een verstevigde constructie, twee vlijmscherpe VMC dreggen en een stevige duiklip. Het mooie van deze plug is dat je hem om heel veel manieren kan gebruiken. Je kan met hem werpen of slepen. Je kan hem gestaag binnenvissen of juist twitchend met korte rukjes. Met deze kunstaas plug kan je echt alle kanten op.

rapala shad rap snoekbaars

Vistips voor de Shad Rap

Ofschoon de Rapala Shad Rap gemakkelijk in het gebruik is en zowel door beginners als meer ervaren vissers met succes wordt gebruikt, geven we hieronder graag enkele tips aan je mee. Dan kan je nog meer uit deze plug halen.

  1. Naast de ‘gewone’ Shad Rap is er de Rapala Shallow Shad Rap. Deze plug loopt een stuk minder diep en is erg geschik voor het vissen in vijvers, sloten, polders en stadswateren. Vis je in dit soort water dan raden wij de Shallow variant aan.
  2. De Rapala Shad Rap is een plug maar staat ook bekend als crankbait waar je enorm goed mee kan twitchen. Werp hem in en haal met felle tikken naar je toe. Hij springt dan zenuwachtig door het water. Dit lokt aanbeten aan.
  3. Het afwisselen van snelheid van binnenvissen werkt bij de Rapala Shad Rap bijzonder goed. Vis hem afwisselend langzaam en snel naar je toe. Bij het snel binnenvissen raakt hij met zijn neus misschien de bodem van het water waardoor hij een wegschietend paniekerig visje nadoet. Dit triggert aanbeeten van roofvissen waardoor je meer zal vangen.
  4. De Shad Rap wordt in verschillende kleuren geleverd. Kies natuurlijke kleuren in helder water en bij mooi weer.  Ga voor fellere kleuren in troebel water en bij donder weer (bewolking/regen). Over het algemeen werkt dit het beste.
  5. Elke kunstaas plug heeft een eigen actie. Op sommige dagen wil de roofvis net weer wat anders. Wissel de Shad Rap dan ook af, bijvoorbeeld met pluggen van Salmo en Spro.

Rapala Shad Rap in actie

In de onderstaande (Engelstalige) video zie je de Rapala Shad Rap in actie. Ook krijg je wat tips mee om hem zo goed mogelijk te gebruiken.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.