Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Salmo Fatso

salmo fatso

Zoek je een jerkbait met een grote naam? Dan is de Salmo Fatso een jerkbait om te onthouden. Er zijn weinig jerkbaits die zoveel vangsten op hun naam hebben staan. Daarom hebben wij hem steevast in ons assortiment van jerkbaits. Hieronder zetten wij de belangrijkste kenmerken van deze jerkbait op een rij en geven je tips om er (nog) meer mee te vangen.

Salmo Fatso kenmerken

De reden dat zoveel sportvissers enthousiast zijn over de Salmo Fatso is de unieke wijze waarop hij door het water danst. Hierbij toont hij afwisselend zijn linker- en rechterflank. Voor veel snoeken, snoekbaarzen en meervallen is dit onweerstaanbaar. En eenmaal op deze superjerkbait gedoken is er voor de roofvis geen ontkomen meer aan. De twee nikkel dreggen van het merk VMC haken de vis en houden deze goed vast.  De experts zijn het er over eens dat de Salmo Fatso in de baars- en voornkleur de allerbeste zijn. Al met al is deze jerkbait is een ware allrounder die in alle soorten water vis oplevert. Zowel beginners als meer ervaren sportvissers beleven veel plezier aan deze jerkbait.

salmo fatso kunstaas

Tips Salmo Fatso

  • Om goed te jerken kan je de Salmo Fatso het beste inwerpen en je hengel in de richting van de Fatso laten wijzen. Haal hem vervolgens binnen door je hengel een flinke haal naar beneden te geven. De Fatso schiet dan al waggelend door het water. Breng je hengel weer omhoog en draai tegelijkertijd je lijn strak. Geef de hengel vervolgens weer een haal naar beneden en beweeg hem weer naar boven waarbij je wederom de lijn opdraait. Deze stappen herhaal je net zolang tot je de Salmo Fatso binnen hebt gehaald. Zorg er voor dat je tijdens het binnenvissen je hengeltop zoveel mogelijk in de richting van de Fatso blijft wijzen. Zo haal je het meeste uit dit fraaie stukje kunstaas.
  • Uniek voor de Salmo Fatso is dat hij zich ook goed laat binnenvissen zonder te jerken. Gooi hem in en haal hem rustig binnen. Ook dan vertoont hij een aantrekkelijk actie om roofvis mee te verleiden. Hierbij is het goed om wat te variëren. Haal hem zo nu en dan met wat snellere slagen naar je toe, laat hem even stilliggen, en wissel van de snelheid af. Deze manier van binnenvissen heeft al heel wat roofvis opgeleverd!
  • Gebruik voor het vissen een wat stuggere spinhengel van een meter of twee. Dan komt de Salmo Fatso het beste tot zijn recht. Gebruik hierbij bij voorkeur gevlochten lijn.
  • De drijvende versie die wij aanbieden is ook erg geschikt om mee te slepen in dieper water. Monteer dan op ruim een meter voor de Salmo Fatso een loodgewicht van een gram of 50 tot 100. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een paternoster constructie waarbij het lood (aan een drie-ogige wartel) met een zijlijntje haaks op de hoofdlijn staat.
  • De Salmo Fatso is een uitstekende snoekvanger. Omdat de bek van de snoek vol zit met honderden kleine tandjes zal je bij het vissen met deze jerkbait wel een goede stalen onderlijn moeten gebruiken.

Alternatieven Salmo Fatso

  • De Buster Jerk van Strike Pro en de Spro Rapper. Dit zijn erg goede jerkbaits die ook slepend gevist kunnen worden (met name de Buster Jerk). Zoek je een opvallende jerkbait met een ratel? Dan zijn beide jerkbaits een prima alternatief.  
  •  De Salmo Fatso Crank. De toevoeging van Crank in de naam betekent dat het hier om een van de beste pluggen gaat en niet om de jerkbait. De Salmo Fatso Crank kan echter wel degelijk als jerkbait worden gevist en is daarmee een interessant alternatief.

Video

Onderstaand filmpje laat de Salmo Fatso in actie zien.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.