•  
  9.4 klantbeoordeling
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken

Buster Jerk

De Strike Pro Buster Jerk is zonder twijfel een van de beste jerkbaits die er is. Maar wat maakt de Buster Jerk zo bijzonder en welke varianten heb je allemaal? Hieronder beschijven wij deze jerkbait en geven je tevens wat tips om er nog beter mee te vissen.

Kenmerken Buster Jerk

De Buster Jerk is een jerkbait die bekend staat om zijn grote vangsten. Het is bij uitstek een verleider voor (grote) snoek maar ook snoekbaars, roofblei en meerval worden ermee gevangen. Het feit dat de Buster Jerk zo populair is komt vooral door dat hij erg makkelijk in het gebruik is. Hij heeft een wijd uitslaande actie waarbij hij van links naar rechts schiet (slider). Deze actie heeft de Buster Jerk al van zichzelf waardoor hem met subtiele tikjes binnen kan vissen. Zelfs als je hem binnenvist zonder tikken te geven (jerken) laat zijn de slidende actie al zien. Iedereen die de Buster Jerk vist haalt daardoor voldoende actie uit deze jerkbait die nodig is om de roofvissen tot een aanbeet te verleiden. De ratelende kogeltjes in zijn body zorgen daarnaast voor extra actie onderwater. Zo kan hij geen roofvis meer ontgaan.

Buster Jerk varianten

Er bestaan diverse soorten Buster Jerks. De belangrijkste hebben we hieronder voor je opgesomd:

 • Buster Jerk: dit is het oorspronkelijke model. Deze is 15 centimeter lang, zinkt langzaam, weegt 75 gram, en loopt 1 – 3 meter diep. Het is een echte klassieker voor snoek en snoekbaars.
 • Buster Jerk Shallow: dit is een liche variant van de Buster Jerk. Hij is ook 15 centimeter maar blijft net drijven en weegt 65 gram. Hij loopt 0.4 tot 1 meter diep waardoor je hem ook erg goed in ondiep water of net boven waterplanten kan gebruiken. Vangt uitstekend snoek en snoekbaars.
 • Buster Jerk II: iets kleiner dan de oorsponkelijke Buster Jerk maar zeker niet minder wat betreft zijn actie. Hij is 12 centimeter, drijft, weegt 35 gram, en loopt 0.3 – 1 meter diep. Vangt snoek, snoekbaars, en soms zelfs grote baars.
 • Baby Buster: een kleinere variant van de Buster Jerk. Deze jerkbait is 10 centimeter, drijft, weegt 25 gram, en loopt 0.2 – 1 meter diep. Ook uitstekend voor ondiep water. Vangt snoek, snoekbaars, roofblei en zeebaars.
 • Tiny buster: dit is een variant die  extra klein is gemaakt zodat je hem ook met lichter materiaal kan gebruiken. Ook in ondiep water zeer goed inzetbaar. Hij is 6.8 centimeter, zinkt langzaam, en weegt 10 gram. Vangt snoek, snoekbaars, roofblei, zeebaars en zeeforel.

Tips voor het vissen met de Buster Jerk

De Buster Jerk heeft van zichzelf een erg goede actie. Toch zijn er enkele tips die we je kunnen geven om nog prettiger en nog beter met deze jerkbait te vissen.

 • Gebruik voor het vissen met de Buster Jerk bij voorkeur een baitcaster / jerkbait hengel. Met gewone spinhengels kan je de lichtere versies overigens ook gebruiken, mits deze hengels een stugge/stijve actie hebben.
 • Het is aan de visser om de Buster Jerk in beweging te brengen. Dit doe dit door hem met kleine rukjes naar je toe vissen en hem af en toe stil te houden. Harde rukken aan deze jerkbait zijn echt niet nodig. Houd dit in de gaten.
 • Als onderlijn kan je het beste een niet te soepele onderlijn te gebruiken. Gebruik fluorocarbon onderlijn of een speciale jerkbait trace. Dit komt de actie van de Buster Jerk ten goede. Wat betreft de vislijn zelf is gevlochten lijn een must. Deze mag gerust een trekkracht van 20 kg hebben.
 • Kleuren zijn vaak het gevolg van je eigen voorkeuren. Kies vooral de kleuren waar je vertrouwen in hebt! Daarnaast worden felle kleuren wat vaker gebruikt in troebel water en natuurlijke kleuren in helder water.
 • Wist je dat de Buster Jerk door veel vissers wordt gebruikt die op snoek slepen? Dankzij zijn zijdelings actie laat hij zich uitstekend slepen. Het is dus meer dan slechts een jerkbait.

Video’s van de Buster Jerk

In de onderstaande video’s zien jullie de Buster Jerk in actie.

Hier kan je ons vinden

DeRoofvisser.com
Kees van Bohemenhof 30
3544 MC Utrecht

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

Niets willen missen?

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.