Salmo Slider

salmo slider

Veel kunstaas vissers hebben de kracht van kunstaas jerkbaits ontdekt. Een bijzondere goede jerkbait is de Salmo Slider. Wij zetten de onderscheidende kenmerken van deze jerkbait voor je op een rij. Ook tonen we aan hoe je nog meer met deze jerkbait kan vangen.

Salmo Slider kenmerken

Als je een niet te grote jerkbait voor het vissen op baars, roofblei en andere roofvis zoekt dan moet je de befaamde Salmo Slider eens proberen. Met deze jerkbait zal je in elk watertype vis vangen. Vooral in de kleuren voorn en baars is hij onovertroffen. De Salmo Slider dankt zijn naam aan de zijdelings actie die hij vertoont. Bij het binnenvissen maakt hij uitslaande bewegingen naar links en naar rechts. Dit zogenaamde sliden imiteert een gewonde prooivis. Roofvissen zoals baars en roofblei klappen er daardoor vol op. En om de roofvis goed te haken en vast te houden bezit de Salmo Slider twee scherpe VMC dreggen die de vis haken en stevig vasthouden. Al met al is de Salmo Slider een uitstekende allround jerkbait waar je veel plezier aan zult beleven.

salmo slider kunstaas

Salmo Slider tips

  • Om de Salmo Slider volledig tot zijn recht te laten komen kan je hem het beste als volgt gebruiken. Gooi hem in en houd de hengel horizontaal in de richting van de Salmo Slider. Begin hem vervolgens rustig binnen te draaien waarbij je tegelijkertijd met de hengel felle rukjes naar beneden geeft. Dit mag gerust om de seconde of om de paar seconden. Denk er wel aan dat je hierbij de hengel in de richting van de Salmo Slider blijft houden. Bij elk rukje dat je met de hengel naar beneden maakt, vertoont de Slider de bekende zijdelingse beweging waarmee roofvis zal worden verleid.
  • Bij het jerken van de Salmo Slider is het belangrijk dat je de lijn strak houdt. Alleen zo kan je de haak goed zetten. Blijf dus gestaag de lijn inhalen en geef tegelijkertijd rukjes met je hengeltop naar beneden. Alleen zo blijft de lijn strak en zal je geen moeite hebben om de aanbeten te verzilveren.
  • Pas het jerken aan de watertemperatuur aan. Bij hogere watertemperaturen mag je hem gerust om de seconde een fel rukje geven waarbij de inhaalsnelheid behoorlijk is. Als de temperatuur onder de 5 graden komt dan kan je beter wat langzamer binnenvissen en om de paar seconde een iets minder felle ruk geven.
  • De Salmo Slider is NIET alleen een jerkbait voor snoek. Hij bestaat namelijk in verschillende formaten. De 10 cm versie wordt inderdaad veel voor snoek gebruikt. Maar wat dacht je van de 8 cm, 7 cm of 5 cm versies? Hiermee worden regelmatig mooie baarzen, roofbleien, en snoekbaarzen mee gevangen. Het kan dan ook geen kwaad om meerdere formaten van de Salmo Slider mee te hebben. Dan kan je onder alle omstandigheden uit de (jerkbait) voeten.
  • Bij het vissen met de Salmo Slider hoort zonder meer een onderlijn. Er is namelijk altijd kans op snoek. Een onderlijn is dan ook een must. Vis je met de Slider vooral op baars en roofblei? Dan is een extra soepele onderlijn een aanrader.k geven.

Alternatieven Salmo Slider

  • De Salmo Fatso. Deze jerkbait is een prima alternatief, zeker als je op  flinke snoek of grote snoekbaars gaat vissen. 
  • De Buster Jerk van Strike Pro. Deze felle ratelaar heeft een bijzonder goede naam. Hij laat zich naast jerken ook slepend vissen. Een must have voor de serieuze snoekvisser.
  • De Spro Rapper. Vis je in dieper water? Dan is de zinkende Spro Rapper een goed alternatief om mee te jerken. De Spro Rapper bezit ook nog eens ratelende kogeltjes waardoor hij voor roofvis haast niet onopgemerkt kan blijven. Hij staat niet voor niets vaak op het verlanglijstje bij veel sportvissers.

Video

Onderstaand Engelstalige filmpje laat zien hoe je de Salmo Slider goed binnen kan vissen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.