Savage Gear Horny Herring

Savage Gear horny herring

De Savage Gear Horny Herring is een stukje kunstaas waar je erg goed mee kan vissen op zeeforel, zeebaars en andere zeevissen. Zijn kracht zit hem vooral in zijn zwemactie. Hieronder bespreken we de Savage Gear Horny Herring en geven je wat advies om er mee te vissen.

Wat is de Savage Gear Horny Herring?

Zijn naam is opvallend. Savage Gear zal hier wel een goede reden voor hebben gehad. Feit blijft dat de Savage Gear Horny Herring een imitatie van een kleine haring is. En haring staat op het menu van veel zeevissen. Kenmerkend voor de Horny Herring is zijn actie. Deze wordt als dansend omschreven waarbij hij breed uitslaande bewegingen maakt. De kracht van de Horny Herring zit daarnaast in de extra actie die je hem zelf mee kan geven. Hij laat zich uitstekend twitchen. En als je  hem tijdens het binnenvissen en stopt dan zakt hij langzaam naar beneden waarbij hij een dwarrelende beweging toont. De Horny Herring zinkt langzaam maar loopt relatief ondiep door het water. Dit maakt hem geschikt voor niet te diep water en in situaties waar de vis op prooivis net onder het oppervlak van het water jaagt. De Horny Herring ziet er fraai uit (3D details)  en is hoogwaardig afgewerkt. Hij wordt met een ultrascherpe dreg geleverd en tevens met een enkele losse haak die je zelf kan bevestigen (in plaats van de dreg). Zeker bij het vissen op zeeforel is een enkele haak soms gewenst.

Visadvies voor de Savage Gear Horny Herring

Het vissen met de Horny Herring  is  eenvoudig. Hij zorgt zelf voor een goede actie. Dankzij zijn vorm kan je  hem verwerpen. Wat we je nog wel kunnen adviseren is:

  • Houd tijdens het binnenvissen de Savage Gear Horny Herring af en toe eens stil. Dit werkt vooral goed bij helder water als je goed kan zien of er vissen achter hem aan jagen. Hij daalt dan wat dwarrelend naar de bodem en juist dit is het moment dat vissen hem nog wel eens snel willen grijpen.
  • Dat de Horny Herring een haring imiteert wil niet zeggen dat je er niet mee kan vissen in zeewater waar haring niet tot nauwelijks voorkomt. Zo hebben wij hem zelf meegenomen naar de Antillen en hebben er barracuda mee gevangen. Zet hem dus ook in dit soort water in want ook daar vangt hij vis.
  • De kleur van de Savage Gear Horny Herring kan van invloed zijn op hoeveel aanbeten je krijgt. Zoals dat voor ander zeeviskunstaas ook opgaat doen felle kleuren het vaak goed bij troebel (zanderig) water of bij donker weer terwijl de natuurlijke kleuren hoge ogen gooien bij helder water en/of bij zonnig weer.

Video van de Savage Gear Horny Herring

De onderstaande video laat je de Horny Herring in actie zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.