Savage Gear Manic Shrimp

Savage Gear manic shrimp

De Savage Gear Manic Shrimp is een kunstaas softbait die  op zeer realistische wijze een garnaal imiteert. Vissers gebruiken hem over de hele wereld om mooie zeevissen te vangen. Hieronder bespreken wij de Manic Shrimp en geven je enkele tips om er mee te vissen.

Eigenschappen Savage Gear Manic Shrimp

De Manic Shrimp is gemaakt op basis van een scan van een echte garnaal. Alleen zo kon Savage Gear tot een perfecte imitatie komen. Zijn kop, zijn lichaam, de ribbels en de poten zijn daardoor in de juiste verhoudingen en lijken net echt. Daarbij is hij licht gezouten en heeft hij een lichte geur waardoor vissen hem maar lastig van echt kunnen onderscheiden. Het bijzondere aan de Savage Gear Manic Shrimp is verder dat hij dunne pootjes heeft die meebewegen met het water. Daardoor lijkt het alsof hij daadwerkelijk met zijn pootjes beweegt. De Manic Shrimp laat zich op verschillende manieren gebruiken. Je kan hem met een jighead vissen. Maar ook met een texas rig montage of een dropshot montage kan je uitstekend me hem vissen. Dankzij het zachte materiaal dat is gebruikt slokken vissen hem zo naar binnen en is de haak makkelijk te zetten. Het vissen met de Manic Shrimp is voor veel zeevissers een echte verrijking.

Tips vissen met de Savage Gear Manic Shrimp

  • Wist je dat garnalen in principe alleen maar achteruit kunnen zwemmen? Haak de Manic Shrimp dus niet in de kop maar in zijn achterlichaam! Dan krijgt hij de meest realistische actie mee.
  • De Manic Shrimp lijkt erg op een echte garnaal en zijn pootjes bewegen mee met het zeewater. Toch raden wij aan om hem niet passief te gebruiken maar hem wat actie mee te geven. Dan komt hij nog beter tot zijn recht. Geef hem bijvoorbeeld actie mee door hem bijvoorbeeld met sprongetjes binnen te vissen (jighead) of via een dropshot wat door het water te laten dansen.
  • Zit er veel zeewier in het water? De Savage Gear Manic Shrimp kan je ook goed met een extra wide gap haak of een wormhook gebruiken. Deze zit dan in de Shrimp verstopt. Omdat hij van zacht materiaal is gebruikt sla je de haak zo door de Shrimp heen in de vissenbek.
  • Kleuren geven de vissers vertrouwen. Kies de  kleur van de Manic Shrimp dus op je ervaring (en gevoel). Maar let ook op de kleur van de bodem (zand, rotsen, wier). Bij een lichte bodem kan je wellicht beter een wat donkere kleur nemen, terwijl bij een donkere bodem een Manic Shrimp in een lichte kleur het waarschijnlijk beter doet.

Video van de Savage Gear Manic Shrimp

In de onderstaande video wordt je meer over de Manic Shrimp uitgelegd en zie je hem in actie:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.