Savage Gear Sandeel

Savage Gear sandeel

De Savage Gear Sandeel is een softbait die speciaal is ontwikkeld voor het vissen in de zee. Maar wat maakt de Sandeel zo bijzonder? Hieronder bespreken we dit fraaie stukje kunstaas en geven je enkele tips om er nog beter mee te vissen.

Kenmerken van de Savage Gear Sandeel

Spiering is een gewilde prooivis van veel zeevissen. Zowel zeebaars, kabeljauw, pollak, als zeeforel zijn er gek op. En ook verschillende tropische zeevissen kijken graag uit naar een spierinkje. Dit heeft Savage Gear er toe doen besluiten om een imitatie van een spiering te maken. Het resultaat is de Savage Gear Sandeel. Sinds zijn introductie is dit een van de meest succesvolle stukjes zeeviskunstaas. Dit komt niet alleen doordat hij zo slank is als echte spiering, maar nog veel meer door zijn bijzonder goede zwemactie. Zijn lichaam schudt door het water waarbij zijn staart roterende breed uitslaande bewegingen maakt. Juist door deze beweging lokt hij veel aanbeten uit. Kenmerkend voor de Savage Gear Sandeel is verder dat je hem echt op alle manieren kan gebruiken. Vis hem verticaal vanuit een boot of in havens. Vis hem werpend vanaf elke plek waar je wilt vissen. Of sleep hem vanuit een boot achter je aan. De Sandeel is een echte alleskunner voor de zee.

Savage Gear Sandeel vistips

Het vissen met de Sandeel gaat in principe vanzelf. Toch zijn er een paar tips die we je mee willen geven.

  • Je kan de Sandeel met elke willekeurige jighead vissen. Toch raden wij de Savage Gear Sandeel jighead aan (of iets soortgelijks) omdat deze speciaal is bedoeld voor het vissen met de Sandeel. Ze zijn gemaakt voor het vissen in zout water en gaan lang mee.
  • De keuze voor de grootte van de Sandeel hangt af van de vissen die je wilt vangen, maar misschien nog wel meer van de diepte van het water en de stroming die er staat. Grotere Sandeels in combinatie met een wat zwaardere jighead doen het het beste in diep/stromend water. Vis je ondieper of in stilstaand water? Dan kan je gerust een wat kleinere Sandeel pakken.
  • Als je gaat verticalen haal je het meeste resultaat door de Savage Gear Sandeel naar de bodem te laten zakken. Zodra hij de bodem heeft bereikt haal je de hengel met een flinke tip omhoog en laat je de Sandeel weer naar de bodem zakken. Tijdens het zakken draai je de lijn strak. Met deze techniek danst de Sandeel over de bodem naar je toe. Dit is voor kabeljauw, pollak en koolvis een bewezen techniek.
  • De kleur van de Savage Gear Sandeel waar je mee gaat vissen kan mede bepalend zijn voor succes. In troebel water doen wat opvallende kleuren het vaak beter. In helder water natuurlijke kleuren. Let ook op de kleur van de bodem. Tegen een lichte zandbodem steekt een wat donkere Sandeel goed af. Teven een donkere bodem kan je beter een lichtgekleurde Sandeel gebruiken.

Video van de Savage Gear Sandeel

De onderstaande visvideo laat je de Sandeel in actie zien.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.