Zalt plug

Zalt

De pluggen van Zalt zijn wereldberoemd. En dat is niet voor niets. Met Zalt kunstaas worden keer op keer grote snoeken, snoekbaarzen en baarzen gevangen. En zelfs zeevis valt voor Zalt. Maar wat is nu zo kenmerkend voor de Zalt plug? Wij zetten hieronder alles wetenswaardigheden over de Zalt plug voor je op een rij.

Zalt begin

Op een winderige dag in januari in 1987 zaten twee vissers bij elkaar. Ze wilden de perfecte kunstaas plug ontwerpen. Na bijna 50 pogingen met verschillende prototypes lukte het ze eindelijk om hem te maken. De Zalt plug was geboren! Het resultaat was een plug met een opvallende vorm die onderwater een bijzonder waggelende en schuddende actie heeft. Sindsdien is de Zalt plug uitgegroeid tot de bekendste kunstaas plug uit Zweden. En ook wereldwijd heeft de Zalt plug haar naam meer dan waargemaakt. Overal heeft Zalt haar fans en dat is niet voor niets.

Zalt plug actie

De Zalt plug heeft een bijzonder actie. Hij ligt stabiel in het water. Zodra je hem geleidelijk gaat binnenhalen krijgt hij zijn bekende actie. Hierbij waggelt hij door het water waarbij hij zijn flanken opvallend laat zien. Maar dit is nog niet alles. Want de Zalt plug laat zich ook met korte tussenpozen binnenvissen. Veel vissers geven twee flinke draaien aan hun molen en houden dan even in.  Het gevolg is dat de Zalt onverwachte bewegingen maakt en dan even stil ligt. Veel roofvissen laten zich door deze actie verleiden. En je kan de Zalt plug zelfs als een echte twitchbait gebruiken. Je vis hem dan met korte rukjes naar je toe. Door zijn fraaie zijwaartse actie levert de Zalt plug ook dan regelmatig aanbeten op.

Zalt kunstaas varianten

De Zalt plug is er in drie varianten: drijvend, suspending, en zinkend. De drijvende Zalt plug gaat tot een meter of twee diep en is daardoor ook in ondiep viswater prima te gebruiken. De suspending Zalt daalt af in het water en blijft dan op een gegeven moment hangen. Deze Zalt plug haalt in de praktijk een diepte van een meter of 2.5. Ook op wat dieper water kan je deze dus goed gebruiken. En de zinkende Zalt plug tenslotte. Deze duikt tot een meter of 3 a 4. Voor diep water is deze Zalt dus erg geschikt. Naast verschillende duikdieptes is De Zalt in diverse mooie kleuren te verkrijgen. De felle kleuren(combinaties) worden hierbij meestal voor de suspending en zinkende Zalt gekozen. De meer natuurlijke kleuren zijn daarentegen een aanrader voor de drijvende Zalt plug.

Zalt video

In de onderstaande (Duitse) video zie je de Zalt plug prima in actie!

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.