Gamakatsu

Gamakatsu haken

Wie aan scherpe haken denkt die denkt al snel aan Gamakatsu. Dit van oorsprong Japanse merk, wat prominent in ons assortiment vishaken zit, is niet meer weg te denken uit de roofvisserij. Hieronder vertellen we je er meer over.

Het begin van Gamakatsu

Zoals we hierboven al aangaven is Gamakatsu in Japan begonnen. Om precies te zijn is het merk in 1955 gestart met het ontwerpen en maken van vishaken. In het begin maakte het bedrijf al hun haken met de hand. Slimme machines vervingen al snel het met de hand maken van de haken. Dankzij deze automatisering werd het bedrijf een van de grootste vishaken leveranciers van het land. Maar hier eindigt het niet voor Gamakatsu. Ze hebben zich razendsnel verspreid over de wereld om overal vissers te kunnen bedienen. Tegelijkertijd hebben ze ook andere producten ontwikkeld, waaronder vislijnen en hengels. Ook bij deze hengelsport producten proberen ze technologie en natuur hand in hand te laten gaan. De kwaliteit staat hierbij altijd voorop zodat ze ook de meest veeleisende vissers tevreden kunnen stellen.

Gamakatsu vishaken

gamakatsu hengelsport

Gamakatsu is het meest bekend dankzij hun vishaken. Deze zijn vergeleken met andere merken gewoon echt vlijm- en vlijmscherp. Dit komt deels door het gebruik van de beste materialen. Maar het komt ook omdat de haken meestal chemisch worden geslepen. Hierbij gaat de haakpunt in een oplossing die kleine deeltjes van de haakpunt verwijderd. Zo wordt de punt zo scherp dat hij zonder probleem in elke vissenbek haakt. De vishaken van Gamakatsu zijn bij ons te verkrijgen. Speciaal voor de roofvisserij hebben wij de belangrijkste vishaken in ons assortiment. Denk hierbij aan dreggen, extra wide gap haken voor het vissen met softbaits, en worm haken voor het vissen met moderne softbait technieken. Wist je trouwens dat de vishaken ook terugkomen bij vrijwel al het kunstaas van Spro en bij Spro jigheads? Spro en Gamakatsu behoren tot hetzelfde bedrijf. Samen bedenken ze nieuwe producten en brengen ze die op de markt. Dat de vlijmscherpe haken op het kunstaas en de jigheads van Spro zitten vinden wij een groot pluspunt.

Andere Gamakatsu producten

Zoals we al aangaven levert Gamakatsu ook andere producten voor de hengelsport. Hun vislijnen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze voldoen aan de hoogste standaarden en worden ook veel door karpervissers en witvissers gebruikt. En ook fluorocarbon onderlijn zit in het assortiment. Dit wordt vooral gebruikt voor het maken van roofvis onderlijnen. Het is sterk, doorzichtig en zeer betrouwbaar. Hengels zijn een ander product van Ganakatsu. Deze zijn volgens de hoogste standaarden gemaakt en bezitten zogenaamde high-tech blanks. Met name in de wedstrijdvisserij worden deze hengels gebruikt. Naast vislijn en hengels levert Gamakatsu ook een aantal jigheads, wartels, swivels, en snaps. En omdat het merk zo populair is geworden heeft men ook een kledinglijn en een lijn van tassen en foudralen geïntroduceerd.

Video’s

In de video’s hieronder zie je meer over enkele producten van Gamakatsu:

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.