mepps aglia streamer

Mepps Aglia Streamer

De Mepps Aglia streamer is een kunstaasje dat in de loop der jaren bij veel sportvissers favoriet is geworden. Wereldwijd wordt er met deze spinner bijzonder goed gevangen. Daarom heeft hij ook een prominente plek in ons assortiment van spinners. Wij beschrijven de kracht van de Mepps Aglia streamer en tonen aan hoe je met deze spinner nog meer kan vangen.

Mepps Aglia streamer kenmerken

De Mepps Aglia streamer is uniek onder de kunstaas spinnerbaits. Dit kunstaas combineert het bekende Aglia spinnerblad met een fraaie streamer. Hierdoor krijgt hij een subtiele maar toch vooral ook erg opvallende actie in het water. Om roofvissen die in de staart van het kunstaas bijten ook te haken bezit de Mepps Aglia streamer een extra dregje in de staart. De Mepps Aglia streamer is zowel in stilstaand als stromend water uitstekend te gebruiken. Tevens kan je er mee werpen en vanuit een bootje slepen. Wij hebben verreweg de beste ervaringen met de gouden versie in de maat 3. Bij het baars vissen en snoek vissen levert de versie keer op keer vis op. De Mepps Aglia streamer is een veelzijdige kunstaastopper die eigenlijk in geen viskist mag ontbreken.

Mepps Aglia streamer tips

  • Omdat de Mepps Aglia streamer vrij licht is  kan je hem zowel diep als ondiep binnenvissen. Om hem diep binnen te vissen kan je hem het beste even laten zinken en vervolgens langzaam binnenhalen waarbij je de top van je hengel laag boven het water houdt. Als je hem ondiep wilt binnenvissen dan kan je hem het beste direct beginnen binnen te vissen zodra hij na het ingooien de waterspiegel raakt. Houd bij het binnenvissen de hengeltop wat hoger dan blijft hij mooi ondiep lopen.
  • Om het maximale uit de actie van de streamer te halen kan het geen kwaad om bij het binnenhalen van de Mepps Aglia streamer af en toe even in te houden. De streamer is dusdanig ontworpen dat hij bij inhouden naar dieper water dwarrelt. Dit maakt hem extra aantrekkelijk voor roofvis.
  • Vooral baars is gek op de Mepps Aglia streamer maar ook snoek kan er niet vanaf blijven. Zorg dus dat je met een onderlijn vist om te voorkomen dat je lijn wordt doorgebeten! Als je de subtiele werking van deze unieke spinner niet wilt verstoren dan kan je het beste een dunne flexibele onderlijn gebruiken. Een goede optie is een extra soepele onderlijn.

Alternatieven Mepps Aglia streamer

  • ASP spinner: een spinner die is uitgegroeid tot een grootheid bij het vissen op baars en roofblei. Vooral bij het baars vissen kan je de ASP spinner als prima alternatief voor Mepps Aglia streamer gebruiken.
  • Salmo Hornet: een beroemde plug van het bekende merk Salmo. De Salmo Hornet is een zeer goed alternatief bij het baars vissen.
  • Mepps Lusox: een allround spinner die zich al jaren lang bewijst en vaak als favoriet naar voren komt bij sportvissers. Als je naast baars ook snoek verwacht bij het vissen dan kan het geen kwaad om de Mepps Lusox naast de Mepps Aglia Streamer in te zetten. Beide spinners hebben zich zowel bij het baars vissen als bij het snoek vissen keer op keer bewezen.

Video Mepps Aglia Streamer

In het onderstaande filmpje kan je meer zien van de Mepps Aglia Streamer, inclusief hoe er met deze spinner een mooie snoek wordt gevangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.