•  
  9.4 klantbeoordeling
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken

Salmo Hornet

Wie met kleine kunstaas pluggen wil vissen kan niet om de Salmo Hornet heen. Deze topper, die in verschillende maten en kleuren te verkrijgen is, vangt overal ter wereld mooie roofvis. Maar waar dankt de Salmo Hornet zijn kracht aan? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van deze plug op een rij geven je enkele tips zodat je er nog meer mee kan vangen.

Salmo Hornet kenmerken

De Salmo Hornet heeft een bijzonder grote naam als het gaat om baars vissen en roofblei vissen. Vernoemd naar een grote wespensoort, zoemt de deze kunstaas plug door het water. Hierbij schudt hij met zijn kop en staart terwijl hij perfect in balans blijft. Daarmee is deze superplug een ware killer voor baars, roofblei , forel en vele andere roofvissen. Niets voor niets wordt hij in tientallen landen met succes ingezet. In Nederland en Belgie  worden de beste resultaten gemeld met de rood/witte en baarskleurige variant. Kenmerkend voor de Salmo Hornet is verder dat het een ware allrounder is. Je kan hem zowel in stilstaand water als in stromend water gebruiken. Daarnaast is hij erg makkelijk in het gebruik. Of je nu een beginnende visser bent of meer ervaren, de Salmo Hornet is een plug die je zonder meer goede vangsten zal opleveren.

Hornet tips

 • In stilstaand water kan je met de Salmo Hornet de roofvis extra snel verleiden als je af en toe stopt met binnenhalen.  Dit gaat als volgt. Breng hem eerst met een paar snellere molenslagen naar een diepte van ongeveer 1 meter. Stop met binnenhalen. De Hornet komt dan boven drijven. Hij doet dit echter niet recht naar boven zoals de meeste andere drijvende pluggen maar schuin naar achteren. Roofvissen verwachten deze manoeuvre niet en worden zo uitgelokt om toe te slaan.
 • Met de drijvende Salmo Hornet die wij aanbieden kan je uitstekend in diep water vissen. Zet hiertoe op 50 a 80 centimeter voor het uiteinde van je lijn lood op de lijn. De actie van de Hornet zal hierdoor niet worden beïnvloed en je kan op deze manier de diepe delen van het water afvissen. Deze techniek werkt zowel bij slepend vissen als bij werpend vissen in diep(er) water. 
 • Vis je met de Salmo Hornet in stromend water dan kan je lastig te bereiken plekken eenvoudig bereiken door hem te laten afdrijven. Door het lage gewicht van deze plug zal hij snel meestromen en kan je onder overhangende bomen en bruggen komen. Zodra hij de juiste plek heeft bereikt doe je de beugel van je molen dicht en begin je met binnenhalen.
 • Met de Salmo Hornet vis je waarschijnlijk op baars en roofblei. Toch is er altijd kans op snoek. We raden daarom aan om een dunne en soepele onderlijn te gebruiken. Een extra soepele onderlijn is wat dat betreft een aanrader.

Alternatieven Salmo Hornet

 • De Spro Ikiru Crank is een kleine plug die net als de Salmo Hornet speciaal is bedoeld om mee te baars vissen en snoekbaars vissen. Binnen in de Spro Ikiru Crank zitten kleine kogeltjes die tijdens het binnenhalen voor een ratelend geluid zorgen. Daarmee trekt deze plug de roofvis aan. Samen met de Hornet vormt de Spro Ikiru Crank het perfecte duo om baars, roofblei en andere roofvissen mee te lijf te gaan.
 • Heb je een goed gevoel bij spinnerbaits? Dan is de ASP Spinner een uitstekend alternatief voor de Salmo Hornet. Dit goed vangende kunstaasje, heeft al heel wat baars, roofblei en snoekbaars op de kant gebracht. Niets voor niets staat de ASP spinner vaak op het verlanglijstje als vissers kunstaas kopen.

Salmo Hornet video’s

De onderstaande filmpjes leggen je nog meer uit over de Salmo Hornet. Ook zie je hoe er mooie vissen mee worden gevangen.

Hier kan je ons vinden

DeRoofvisser.com
Veencompagnie 12
3907 GA Veenendaal

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

Niets willen missen?

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.