Mepps Tandem Spinner

Mepps tandem brochet

Spinners met twee bladen hebben een zeer goede naam bij het snoekvissen. De Mepps Tandem spinner wordt hierbij vaak aangehaald als het beste voorbeeld. Dat is dan ook de reden dat wij hem in ons assortiment graag naar voren schuiven. Hieronder beschrijven wij de kenmerken van deze topspinner en laten je zien hoe je er nog meer mee kan vangen.

Mepps Tandem spinner kenmerken

De Mepps Tandem spinner is speciaal gemaakt voor het snoekvissen. Hij heeft twee spinnerbladen die samen voor veel beweging en werveling onder water zorgen. Ieder spinnerblad heeft daarbij een licht geknikte vorm waardoor er nog eens extra wervelingen ontstaan. Daardoor merken snoeken de spinner extra snel op. Omdat het bovenste spinnerblad kleiner is dan het onderste spinnerblad blijft de spinner prachtig in balans. Daarnaast bezit hij een flexibele as. Hierdoor beweegt hij soepel door het water en heb je bij eenmaal gehaakte snoeken minder kans op losschieters. Vooral met de rood-witte variant wordt erg veel snoek en snoekbaars gevangen. Al met al is de Mepps Tandem spinner een stuk kunstaas dat zeker roofvis zal opleveren en het proberen meer dan waard is.

Mepps tandem brochet kunstaas

Mepps Tandem spinner tips

  • Om de Mepps Tandem spinner nog wat extra op te laten vallen kan je de hengeltop horizontaal (links naar rechts en vice versa) of verticaal (van boven naar beneden en vice versa) bewegen als je hem binnenhaalt. Daardoor zigzagt of golft de spinner door het water wat hem extra aantrekkelijk voor snoek maakt.
  • Door de bouw van de spinnerbladen laat deze spinner zich zeer langzaam binnenvissen. Dit is een groot voordeel om ook de wat twijfelende snoeken over de streep te trekken.
  • De Mepps Tandem spinner wordt geleverd met een los te monteren loodstang van 13 gram. Hiermee kan je hem ook voor het snoek vissen in diep water inzetten.
  • De spinner is speciaal gemaakt voor het snoekvissen. Vergeet dus geen stalen onderlijn vist. Vind je deze te veel opvallen? Dan is een extra soepele onderlijn een andere goede optie
  • Ga je liever baars vissen? Dan kan je het beste de kleinere Mepps Tandem Perche kiezen.

Alternatieven Mepps Tandem spinner

  • Ondex spinner: een erg goede klassieke spinner voor het vissen in de polder. Wie kent de Ondex spinner eigenlijk niet? Hij loopt ondiep, heeft een prima actie, en heeft zich keer op keer bewezen. Deze spinner is ook met dubbele bladen verkrijgbaar. Dit maakt hem erg interessant maakt als aanvulling op de Mepps Tandem spinner.
  • Mepps Aglia Streamer: Deze bijzonder Mepps spinner is een combinatie tussen een streamer en een spinner. Daardoor is hij vrij uniek in de kunstaaswereld. Deze klassieker is goed voor de vangsten van verschillende roofvissen zoals snoek, baars, forel, snoekbaars, kopvoorn en winde.
  • Mepps Lusox: deze spinner is net als de Mepps Tandem spinner speciaal ontworpen voor het snoek vissen. Zeker als de snoek in de zomerperiode een voorkeur heeft voor wat kleiner aas dan is het goed om de Mepps Lusox bij de hand te hebben.

Video

Onderstaande video laat de Mepps tandem spinner in detail zien en toont hoe er een mooie snoek mee wordt gevangen. Wij zijn al met al erg te spreken over dit kunstaas. Uiteraard hebben we ook ander kunstaas van Mepps. Neem gerust een kijkje in onze webwinkel.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.