Ondex

ondex spinners

Ondex staat bekend om haar kunstaas spinners. Met name in niet te diepe wateren vangen ze erg goed snoek en baars. Hieronder vertellen we graag meer over dit merk en haar kunstaas.

De start van Ondex

Kunstaas spinners bestaan al een hele tijd. Door de tijd heen zijn het erg goede vangers van diverse soorten roofvis gebleken. In Nederland is er een merk dat letterlijk en figuurlijk in spinners uitblinkt. Het gaat hier om Ondex. In de jaren 50 is dit merk spinners ontstaan. Het was Nelis Vogel die zich stoorde aan de vele soorten zwaar kunstaas. Dit zware kunstaas werkt weliswaar goed in diepe vijver, putten, kanalen en rivieren, maar in ondiep water loopt het de hele tijd vast. Zeker als je graag in polders, cultuurwater, beken, en ondiepe vijvers vist is dit vervelend. Nelis kwam daardoor met het idee om een lichte spinner te maken. Dit werd de Ondex spinner. Deze spinner is van licht materiaal gemaakt en zijn body is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld spinners van Blue Fox zoals de Vibrax spinner, niet verzwaard. Daardoor laten ze zich ondiep binnenvissen. Dit is ideaal voor ondiep water. Maar ook voor water met veel plantengroei is dit erg prettig. Je vist spinners van Ondex namelijk eenvoudig boven de planten. Hierdoor worden deze wateren weer bevisbaar en kan je er mooie vissen vangsten.

Ondex spinner aanbod

Er zitten een aantal spinners bij Ondex in het assortiment. De meest bekende is toch wel de traditionele spinner met een enkel blad. Deze heeft een rode pluim op zijn dreg en wordt geleverd in de kleuren zilver, goud, zilver decore, goud decore, en fire tiger. Hij wordt in diverse maten geleverd. Deze spinner wordt in de hiervoor genoemde kleuren ook met een dubbel blad geleverd. Deze tandem spinner maakt extra veel wervelingen onder water. Voor het snoeken in de polder is deze Ondex echt een aanrader. Naast deze spinners is er nog de Buck spinner. Deze ziet er voor een groot gedeelte uit als de traditionele spinner, alleen heeft hij een flinke bucktail om zijn dreg. De bucktail spinner wordt in dezelfde fraaie kleuren geleverd als de andere spinners. Alleen valt de kleur van de bucktail nog extra op. Een voordeel van de bucktail is dat deze als hij nat is geworden wat gewicht vasthoudt. Daardoor kan je wat verder met hem werpen dan met de andere spinners van Ondex.

ondex kunstaas spinners

De juiste Ondex kiezen

Als je naar het assortiment van Ondex kijkt dan is de keuze best groot. Wat voor spinner kan je nu het beste kiezen? Dit hangt van een aantal dingen af. Ten eerste het soort vis dat je graag wilt vangen. Vis je op baars? Dan zou je een wat kleinere traditionele spinner kunnen kiezen. Denk aan een centimeter of 5 (maat 1 of 2). Wil je snoek vangen? Dan kan je beter een wat grotere maat kiezen. Ook de tandem spinner en de Buck spinner voldoen dan. Ten tweede raden we aan de om het water en het weer mee te nemen in je keuze. Is het een bewolkte, donkere dag? En is het water ook nog eens troebel? Dan raden we aan om voor een Ondex in de felste kleur te gaan. De fire tiger kleur is dan prima. Als het zonnig weer is en het water is helder, dan kan je gerust voor de gouden en zilveren kleuren gaan. Die zorgen voor voldoende schitteringen om op te vallen en hongerige roofvissen tot een aanbeet te verleiden. Gebruik uiteraard wel altijd een stalen onderlijn. Dit voorkomt het doorbijten van de lijn (snoek) en zorgt dat je gehaakte vissen veilig en wel kan landen.

Video

In de onderstaande video vertellen we je meer over de spinners van Ondex. Ook zie je hoe we er een mooie snoek mee vangen.

Een greep uit ons mooie assortiment:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.