Rapala Jointed

Rapala jointed snoek bek

De Rapala Jointed is een van de meest bekende kunstaas pluggen van Rapala. Deze tweedelige plug bestaat al heel wat jaren en heeft zijn vangkracht nog lang niet verloren. Hieronder omschrijven we deze plug en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken Rapala Jointed

De Rapala Jointed is een slanke tweedelige plug die wat betreft zijn vorm nog het meeste op een ‘minnow’ lijkt. Het is een drijvende plug wat hem erg geschikt maakt voor het vissen in sloten, polders, vijvers en niet te diepe kanaaltjes. Zijn actie is haast slangachtig. Hij beweegt met een soepele S-curve door het water en lokt zo aanbeten uit. Twee scherp en sterke VMC dreggen haken de vis en houden hem stevig vast. Ofschoon de Rapala Jointed al heel wat jaren bestaat is het ook vandaag de dag nog een echte ‘killer’ en dan met name voor snoek. Hij is voorzien van moderne kleuren waardoor hij in het water prima opvalt. Een bijkomend voordeel van de Rapala Jointed is dat hij niet heel zwaar aan je hengel trekt. Je kan hem dus gerust met een wat lichtere hengel gebruiken.

Rapala jointed kunstaas

Tips voor het vissen met de Rapala Jointed

De Rapala Jointed is op verschillende manieren te gebruiken. Veel vissers werpen met deze plug maar ook slepend is het een erg goede vanger. Voor het vissen met deze goede plug geven we je graag enkele tips mee die bij ons goed werken:

  1. De Rapala Jointed loopt gemiddeld een meter of 1.2 – 1.5 diep. Je kan hem echter ook ondieper inzetten, en wel door je hengeltop hoger te houden bij het binnenvissen of slepen. Hij loopt dan net onder het oppervlakte wat hem erg geschikt maakt voor het vissen boven waterplanten of in erg ondiep water.
  2. De actie van de Rapala Jointed is indrukwekkend. Maar je hem zelfs nog wat meer actie meegeven door hier en daar wat kort felle rukjes te geven, hem even stil te houden, of wisselingen in het tempo van binnenvissen te hanteren. Zeker in water waar veel wordt gevist wil dit nog wel eens het verschil tussen vangen of net niet vangen betekenen.
  3. Vis de Rapala Jointed met niet te zwaar materiaal. Dit is hele fijne plug voor een lichte to middelzware spinhengel en een niet te dikke gevlochten lijn. Vergeet daarbij uiteraard niet om een onderlijn te gebruiken want de Jointed is echt favoriet bij snoek.
  4. Het is altijd goed om een paar soorten meerdelige pluggen bij je te hebben zodat je kan afwisselen. Een kunstaas plug die wij bijvoorbeeld aanraden is de Salmo Pike. Maar ook andere pluggen uit ons assortiment meerdelige kunstaas pluggen kan je zeer goed gebruiken.

Rapala Jointed in actie

In de video hieronder wordt er meer over de Jointed verteld en zie je zijn goede actie:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.