Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Gevlochten lijn

gevlochten vislijn spiderwire

Gevlochten lijn is niet meer we te denken uit de sportvisserij. Maar wat maakt deze lijn zo bijzonder en wat is de juiste lijn voor jou? Hieronder geven we je meer tekst en uitleg.

De kracht van gevlochten lijn

Gevlochten lijn is gemaakt van een dunne strengen kunststof vezels. Dankzij veel doorontwikkeling op dit gebied is hierdoor een lijn ontstaan met bijzondere eigenschappen. Een hoge trekkracht is er hier een van. Zelfs een gevlochten lijn van 10/00 kan behoorlijk wat kilo’s hebben. Daardoor behoort lijnbreuk zo goed als tot het verleden. Een ander voordeel van gevlochten lijn is dat hij vergeleken met nylon vislijn geen rek heeft. De kracht die je met je hengel op de lijn zet wordt geheel doorgegeven richting het uiteinde van je lijn. Dit heeft als groot voordeel dat je je kunstaas goed aanvoelt. Zeker bij het vissen met jigheads en Carolina/Texas/Ned rigs is dit een must. Ook bij andere soorten kunstaas is dit prettig. Tot slot noemen we dat goede gevlochten lijn erg soepel is. De soepelheid zorgt voor een natuurlijke aasaanbieding. Bij het vissen over de bodem met bijvoorbeeld softbaits is dit een groot voordeel.

Kiezen gevlochten lijn

Gevlochten lijn is er in alle soorten en maten. Wij geven wel de voorkeur aan lijn van grote merken zoals Sufix, Spro, SpiderWire en Berkley. Deze lijnen hebben zich in de wedstrijdvisserij bewezen en voldoen aan alle eisen. Een belangrijke beslissing die je als visser zal moeten nemen is met wat voor dikte lijn je gaat vissen. Wij zien op dit gebied dat vissers die ultralicht vissen (forel, finesse, streetfishing) graag met een dunne lijn vissen. Denk hierbij aan 8/00 dikte. Vissers die op snoekbaars vissen, op baars op groot water, of op roofblei, kiezen daarentegen liever een lijn van 10/00 – 12/00 dik. Snoekvissers gebruiken graag een wat dikkere lijn. Een dikte van 14/00 – 16/00 is dan een goede keuze. De vissers die voor een zwaardere visserij gaan, bijvoorbeeld met groot kunstaas of doodaas, doen er goed aan een nog wat dikkere lijn te gebruiken. Hier is 18/00 of meer echt niet vreemd. Tot slot noemen we de kleur van de lijn. Omdat gevlochten lijn niet onzichtbaar is, wordt door veel vissers (mos)groen als kleur gebruikt. Deze gaat behoorlijk goed op in de onderwateromgeving. Vissers die hun lijn graag volgen, kiezen ook wel eens voor een felle kleur lijn. Felgeel is in dat geval vaak favoriet.

In onze webwinkel hebben wij diverse soorten gevlochten lijn. Wij helpen je graag verder.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 7010

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.