Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Salmo Pike

Salmo pike

Snoek eet snoek dus kan je het beste met pluggen vissen die op snoek lijken. Dit is het idee achter de fameuze Salmo Pike. Wij brengen de kracht van deze superplug in kaart en geven je tips om er nog meer mee te vangen.

Salmo Pike kenmerken

De Salmo Pike is een begrip op kunstaasgebied. Snoek is een echte kannibaal en pakt kleine snoek wanneer hij kan. Ook snoekbaars, baars en meerval hebben het op kleine snoek voorzien. De Pike speelt hier haarfijn op in. Deze prachtige snoek imitatie is een ware roofvis killer! Vooral de drijvende tweedelige versie is een ware allrounder die zich zowel door beginnende als meer ervaren sportvissers makkelijk laat vissen.  Met zijn slanke beweeglijke lichaam kunnen weinig  roofvissen de Salmo Pike weerstaan. Daarbij imiteert deze superplug ook nog eens een gewonde vis omdat hij bij het voortbewegen een knik in zijn rug vertoont. Dat maakt hem extra aantrekkelijk voor roofvis. De Salmo Pike wordt geleverd met twee kleine vlijmscherpe VMC dreggen. Deze haken de roofvis en laten hem niet snel meer los. Probeer deze plug en hij zal ongetwijfeld een vaste plek in je viskist krijgen.

Salmo pike kunstaas

Salmo Pike tips

  • De Salmo Pike laat zich zeer goed op lage snelheden binnenvissen. Zo imiteert hij een zwabberende, gewonde snoek die aan het eind van zijn krachten is. Dit lokt een krachtige aanval van roofvis uit! Vis hem maar eens op lage snelheid en ervaar het zelf.
  • Wissel de snelheid van binnenvissen eens af. Enkele snelle halen met je molen zorgen er voor dat de Salmo Pike de diepte induikt. Laat hem vervolgens weer wat naar boven drijven en hervat het binnenvissen.  Deze afwisseling brengt het beste in deze topplug naar boven en zorgt er voor dat hij nog sneller door grote rovers wordt opgemerkt.
  • Net zoals bij de andere pluggen in ons assortiment die uitblinken in het vangen van snoek zal je de Salmo Pike in combinatie met een goede onderlijn moeten gebruiken. Een degelijke stalen onderlijn is een goede keuze. Verwacht je baars en snoekbaars dan zou je een extra soepele onderlijn kunnen overwegen. Deze valt wat minder op en is uitermate geschikt voor het vissen op baars en snoekbaars.

Alternatieven Salmo Pike

  • De Pike Fighter Triple is een meerdelige plug die zeer succesvol is. Net zoals de Salmo Pike is ook deze plug erg levendig onder water. Daarnaast zitten er kleine kogeltjes in waardoor hij onder water een luid ratelend geluid laat horen. Dit maakt hem een topper voor het vissen op snoek, snoekbaars en meerval.
  • Ook de Screamin Devil Triple is een goede aanvulling. De Screamin Devil triple heeft een heel eigen actie onderwater en bezit ook kogeltjes voor extra trillingen onder water. Ook deze plug is meerdelig en heeft zich keer op keer bewezen. Het is een favoriet bij veel snoekvissers.
  • De Savage Gear 4Play is een andere meerdelige plug. Zijn actie komt erg natuurlijk over. Zeker in water waar veel dressuur is kan het een goede afwisseling voor de Salmo Pike zijn.
  • De Fox Rage Hitcher. Deze plug is er zowel in een meerdelige als eendelige versie te krijgen. Ze hebben een breed uitslaande actie en vangen zowel slepend als werpend mooie snoek.

Video

Bekijk in de onderstaande video’s de Salmo Pike in actie:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.