Rapala X-Rap

Rapala x rap snoek

De Rapala X-Rap is een opvallende verschijning binnen ons assortiment kunstaas pluggen. Deze kunstaas plug ziet er gestroomlijnd en fraai uit, en heeft ook nog een pluim op zijn staartdreg. Je kan hem zowel gewoon binnenvissen als twitchend naar je toe halen. Hieronder beschrijven we de Rapala X-Rap en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen tijdens het vissen.

Kenmerken Rapala X-Rap

De Rapala X-Rap heeft een slanke vorm die nog het meest op een kleine voorn lijkt. Hij heeft een mooie actie waarmee hij een gewonde voorn imiteert. De pluim op zijn dreg wappert er opvallend achter aan. Als je de Rapala X-Rap in handen hebt zie je meteen waarom dit een echt Rapala kunstaasje is. Men heeft er alles aan gedaan om hem zo mooi mogelijk af te werken. Zo is hij gemaakt van extra gehard materiaal, heeft een deels doorzichtige body, en is afgewerkt met holografische folie en 3D holografische ogen. De VMC dreggen zijn echt vlijmscherp en zeer sterk zodat ook de grootste vissen geland worden. Om extra verre worpen mogelijk te maken bezit de Rapala X-Rap een zogenaamd internal long-cast system. Dit bestaat uit een koker gevuld met kogeltjes die richting de staart van de X-Rap schieten zodra je inwerpt. Door deze gewicht verplaatsing bereik je ook vissen op grote afstand. De Rapala X-Rap is geschikt voor alle soorten water en levert tijdens het gehele visseizoen vis op.

Rapala x rap kleuren

Vissen met de Rapala X-Rap

De actie van de X-Rap is zeer effectief en levert mooie aanbeten op. Toch is nog een aantal tips dat we je graag meegeven zodat je er nog meer mee kan vangen.

  1. De Rapala X-Rap kan dankzij zijn vorm zowel snel als langzaam binnengevist worden. Bij langzaam binnenvissen zorgen zijn actie en pluim op de staart voor voldoende actie om grote vissen mee te vangen. Hij behoudt deze actie echter ook op groet snelheden. Je kan hem dus ook snel binnenvissen of in stromend water gebruiken.
  2. De Rapala X-Rap is suspending wat betekent dat hij stil in het water blijft hangen als je stop om hem binnen te vissen. Dit maakt het mogelijk om het binnenvissen van de X-Rap af te wisselen met korte stops. Regelmatig grijpt een rover hem zodra hij stil in het water hangt en weer begint te bewegen. Probeer dit maar eens uit.
  3. Je kan de Rapala X-Rap uitstekend met korte rukjes binnenvissen waardoor hij een zijdelings actie krijgt. Daarom wordt hij ook wel als een slashbait omschreven. Zeker in water met veel dressuur of in water waar roofvissen voorzichtig zijn wil dit wel eens de sleutel tot succes zijn.
  4. Over kleuren wordt veel gesproken. Het staat vast dat die van de Rapala X-Rap echt prachtig zijn. Gebruik bij voorkeur de fellere kleuren in troebel water en bij donker weer. Gebruik de natuurlijke kleuren in helder water en lichtere omstandigheden.
  5. Veel vissers wisselen deze plug af met andere bekende modellen van Rapala zoals de Rapala Shad Rap en de Rapala Shadow Rap Shad.

Rapala X-Rap video

In de onderstaande (Engelstalige) video wordt de X-Rap in detail besproken.

De Rapala X-Rap in actie

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.