Rapala Shadow Rap Shad

Rapala shadow rap shad perch

De Rapala Shadow Rap Shad is een prachtig plugje dat je zowel normaal als jerkend binnen kan vissen. Snoek, snoekbaars, baars en roofblei weten deze plug te waarderen. Hieronder beschrijven we de belangrijkste kenmerken van de Rapala Shadow Rap Shad en geven je enkele tips om er nog meer mee te vangen.

Kenmerken van de Rapala Shadow Rap Shad

Wat betreft zijn vorm is het al snel duidelijk dat het hier op een imitatie van een voorntje of ander prooivisje gaat. Dit probeert Rapala bewust bij alle pluggen te doen die ze maken en dat is ook in dit geval goed gelukt. Zoals we verder van dit mooie merk gewend zijn is ook de Rapala Shadow Rap Shad prachtig afgewerkt. Er is een schubachtige structuur aangebracht op zijn body, hij heeft deels doorzichtige kleuren , en bezit holografische ogen. Al met al maakt dat deze plug tot een feest voor het oog. Daarbij is gebruik gemaakt van extra geharde materialen en VMC Wire Black Nickel haken. Deze zijn superscherp, sterk en passen zeer goede bij het subtiele voorkomen van de Shadow Rap Shad. Dankzij zijn gemiddelde lengte en gewicht is hij vrijwel overal inzetbaar. Omdat hij een slanke vorm heeft kan je hem ook prima in stromend water gebruiken.

Rapala shadow rap shad vangst

Vistips

De Shadow Rap Shad is ontworpen om ook de grote wat meer schuwe roofvissen uit hun schuilplaatsen te lokken. Dankzij zijn actie doet hij dit als geen ander. Toch hebben de professionals van Rapala nog enkele tips voor je om er nog meer mee te vangen. Deze tips sommen wij hieronder voor je op.

  1. Je kan de Shadow Rap Shad geleidelijk binnenvissen maar je haalt er nog veel meer uit als je hem gaat twitchen. Vis hem als twitchbait, met een spinhengel of een baitcaster, met korte felle rukjes naar je toe. Hij zal dan zijwaarts flankend door het water schieten. Zo imiteert hij perfect een visje dat in problemen is gekomen.
  2. De Shadow Rap Shad stijgt heel langzaam naar de oppervlakte als je hem even inhoudt. Gebruik deze eigenschap om de plug zo nu en dan eens stil te houden. Draai hem vervolgens met een paar felle slagen binnen en leg hem weer even stil. Dit werkt zeer goed om aanbeten uit te lokken.
  3. Zowel het profiel als zijn actie zijn relatief uniek en zie je bij andere pluggen niet terug. Vis je in water waar veel wordt gevist? Juist dan is de Shadow Rap Shad een goede keuze omdat de roofvissen deze actie nog niet kennen.
  4. Vis je in wat ondieper water pak dan de normale verse van de Shadow Rap Shad? Vis je in water van een meter of 2 a 3 diep? Dan is de Shadow Rap Shad Deep de juiste keuze.
  5. Wissel deze fraaie plug eens af met andere Rapala kunstaas zoals de Rapala Shad Rap of de Rapala Jointed Shad Rap. Afwisseling doet vaak extra vangen.

Video Shadow Rap Shad

Hieronder zie je een (Engelstalige) video waarin je de Shadow Rap Shad in actie ziet.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.