Salmo Bullhead

Salmo bullhead

De Salmo Bullhead is een echte klassieker. Deze kleine kunstaas plug heeft met zijn natuurlijke voorkomen en opvallende actie veel succes. Wij beschrijven de Salmo Bullhead voor je en geven enkele tips zodat je er nog meer mee kan vangen.

Salmo Bullhead eigenschappen

De Salmo Bullhead is een imitatie van een rivierdonderpad. Deze kleine vissoort is een geliefde prooi van roofvissen zoals snoek, snoekbaars, baars, forel en zalm. Elke Salmo Bullhead wordt met de hand gemaakt en getest. Zijn actie is breed-uitslaand waardoor hij onderwater erg opvalt.  Salmo heeft de Bullhead bewust van hoogwaardig foam gemaakt zodat hij nooit lek kan raken en zijn actie onder alle omstandigheden behoudt. Daarbij heeft hij een extra sterkte duiklip (van polycarbonaat), is verstrekt met een stalen draad die door de body loopt, en is uitgerust met scherpe VMC haken. Opvallend is verder dat zijn kop duidelijk breder is (van boven bezien) dan de rest van zijn lichaam. Dit maakt hem anders dan andere pluggen.

Salmo bullhead kunstaas

Salmo Bullhead tips

  • Is het viswater erg ondiep? Pak dan de drijvende variant van de 4 centimeter lange Salmo Bullhead. Deze gaat 0.5 – 1 meter diep.
  • Heeft het water een diepte van 1.5 – 2.5 meter? Dan is de zinkende 4 centimeter lange Salmo Bullhead de juiste keuze. Deze duikt tussen de 1 en 2 meter diep.
  • Ga je op diep water vissen waarbij je vissen als snoekbaars wilt vangen? Dan is de 6 centimeter lange drijvende Salmo Bullhead een goede keuze. Deze duikt tussen de 2.5 en 5 meter diep. Ook voor trollend vissen is deze Salmo Bullhead de beste keuze.
  • In snelstromende smalle beekjes en riviertjes kan je de Salmo Bullhead zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts gebruiken. Toch werkt het dan het beste als je hem stroomopwaarts inwerpt om hem vervolgens langzaam binnen te vissen waarbij het met een boog naar je toekomt.
  • Houd de Salmo Bullhead zo nu en dan even in tijdens het binnenvissen of geef enkele korte rukjes (twitchen) met je hengel. Daardoor krijgt hij een zeer afwisselende actie waardoor roofvissen nog sneller zullen toeslaan.

Alternatieven Salmo Bullhead

  • Salmo Hornet. Dit is een ander Salmo klassieker die erg goed vangt. Ook deze kunstaas plug wordt met de hand gemaakt en getest, en heeft een zeer goede actie.
  • Salmo Sparky shad. In tegenstelling tot de Salmo Bullhead is dit vrij nieuw model. Maar zijn actie mag er wezen. In niet te diepe wateren is dit een prima aanvulling.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 07 97 011

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.