Salmo Sparky Shad

Salmo sparky shad

De Sparky Shad van Salmo is een heel fijn kunstaas plugje om mee te vissen op roofvis. Maar wat kenmerkt dit plugje en hoe kan je er het beste mee vissen? Hieronder beschrijven wij deze plug en geven je enkele tips mee.

Salmo Sparky Shad kenmerken

Als je hem zo bekijkt is de Salmo Sparky Shad een opvallende verschijning. Hij heeft een spitse kop, hoog middenlichaam, en een versmalde achterkant. Daarbij is hij uitgerust met holografische ogen en bezit hij fraaie kleuren. Net zoals veel andere kunstaas pluggen van Salmo wordt hij met de hand (af)gemaakt en getest. Hij heeft namelijk een zeer goede, bijzonder felle actie onderwater (schuddend, heen en weer). En deze actie past zich automatisch aan de snelheid van binnenvissen aan. De frequentie daalt als je de Salmo Sparky Shad langzaam binnenvist. Haal je hem weer sneller binnen? Dan neemt de intensiteit van de actie onmiddellijk toe. Daarbij heeft ratelende kogeltjes die voor extra lawaai zorgen. Verder is hij uitgerust met het internal salmo infinity cast system (SICS) waardoor hij zich ondanks zijn lage gewicht best ver laat werpen.

Salmo sparky shad kunstaas

Salmo Sparky Shad tips

De Salo Sparky Shad heeft van zichzelf een hele fijne actie. Toch geven we je graag nog enkele tips mee:

  • Dit is een kunstaas plug die je echt overal kan gebruiken. Denk niet dat hij alleen voor baars, kopvoorn, en forel ingezet kan worden. Ook voor het vissen op snoek en snoekbaars kan je hem, ondanks zijn geringe lengte, prima gebruiken. Gebruik bij snoek uiteraard wel een dunne stalen onderlijn.
  • Als je hem in hebt gegooid kan je hem het beste na het geven van een korte ruk binnen gaan vissen. Daardoor schiet het infinity cast system in de optimale stand en gaat de Salmo Sparky Shad stabiel en met een optimale actie door het water.
  • Je kan de Salmo Sparky Shad het beste met wisselende snelheden binnenvissen. Pauzeer soms eens of geef hem wat korte rukjes met je hengel. Door het geven van korte rukjes maakt hij dan zijwaartse sprongetjes waardoor hij nog meer opvalt onderwater.

Alternatieven voor de Salmo Sparky Shad

  • Salmo Hornet. Net als de Salmo Sparky Shad staat deze plug bekend om zijn felle actie onderwater. Zijn actie is net wat anders maar zeker niet minder.
  • Salmo Bullhead. Deze klassieke imitatie van een rivierdonderpad heeft een zeer breed uitslaande actie. Het is een prima aanvulling als je een dagje met kleine pluggen gaat vissen.
  • de Rapala Jointed Shad Rap. Dit is een heel fijn tweedelig plugje met een nerveuze actie. Wij vangen ook met dit plugje mooie baarzen.
  • De Fox Rage Funk Bug. Dit kleine plugje met een wat hogere rug zorgt voor fraaie aanbeten. Hij is zowel in een ondiep als diep lopende variant te krijgen.

Video

De onderstaande video laat je zien hoe je met de Sparky Shad grote baars kan vangen.

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.