• 9.4
 •  
  Gratis bezorgd boven €50,- in NL (BE €60,-)
 •  
  Snelle verzending
 •  
  Track & Trace
 •  
  De beste producten
 •  
  Kennis van zaken
 • webshopkeurmerk

Salmo Frisky

De Salmo Frisky is een erg goede kunstaas plug om mee te vissen op snoek, baars, roofblei en snoekbaars. Hieronder bespreken wij de Salmo Frisky en geven je enkele tips om nog meer met deze fraaie plug te vangen.

Salmo Frisky kenmerken

De Salmo Frisky is een fraai tweedelig plugje met een hele goede naam onder vissers op roofvis. Zijn goede naam dankt hij vooral aan zijn actie. Hij schudt door het water waarbij het achterste deel breed uitslaande bewegingen maakt. Daardoor trekt hij al snel de aandacht van roofvissen. Bijzonder aan de Salmo Frisky is dat hij weliswaar drijft, maar dat zijn drijfvermogen relatief laag is. Als je met hem vist en je laat hem naar het oppervlakte van het water stijgen dan doet hij dit erg langzaam. Juist dit maakt hem erg geschikt voor het vissen in stromend water. Hij zal niet te snel stijgen maar juist goed zijn diepte behouden. Zo ligt hij stabiel in de stroming. Ook bij het slepend vissen is dit een groot voordeel. De Salmo Frisky wordt enkel in goed vangende kleuren geleverd.  Verder is hij uitgerust met twee scherpe VMC dregjes. Deze haken en uitstekend en houden de roofvissen goed vast.

Vistips Salmo Frisky

Voor het vissen met de Salmo Frisky is er aantal tips dat we je willen meegeven. We sommen deze vistips hieronder voor je op.

 • Dankzij zijn lage drijfvermogen is de Salmo Frisky bij uitstek geschikt om mee te twitchen. Werp hem in, haal hem met enkele slagen van je molen of baitcaster binnen, en laat hem even langzaam wat stijgen. Geef hem vervolgens een rukje met je hengeltop en vis hem weer enkele slagen binnen. Juist deze afwisseling zorgt er voor dat twijfelende rovers hem alsnog grijpen.
 • De Salmo Frisky wordt in verschillende uitvoeringen geleverd. De deep diver versie is geschikt voor wat dieper water. Ga je in ondiep water vissen? Dan kan je beter de shallow runner gebruiken.
 • Er zijn verschillende maten van de Salmo Frisky. Wij gebruiken de 5 cm versie voor baars, forel en roofblei. Met de 7 cm versie kan je prima snoek en snoekbaars vissen (al hoewel grote baars er ook geen moeite mee heeft).
 • Iedere visser heeft wel een voorkeur voor een kleur. De Salmo Frisky wordt zowel in felle (de green tiger, hot perch) als meer natuurlijke kleuren (real dace, red tail shiner) geleverd. In donkere omstandigheden en bij het vissen in troebel water pakken wij de felle kleuren. Bij helder weer en water kiezen we liever de natuurlijke kleuren.

Alternatieven Salmo Frisky

 • De kleine Baby Devil van 9 centimeter uit de Spro Screamin Devil Triple reeks. Deze kleine driedelige plug zorgt net als de Salmo Frisky voor heel wat actie. Bovendien kan je hem op twee verschillende diepten gebruiken.
 • De meerdelige plugjes uit de Spro Ikiru Crank reeks. Deze zijn wat kleiner dan de 5 cm Salmo Frisky maar een aanrader als het om baars en forel gaat.

Video

De onderstaande video laat je de Frisky in actie zien.

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een kunstaag plug te kiezen? Teun geeft je graag advies!

Beantwoord enkele vragen en vind de beste kunstaas plug voor jou.

1 Waar wil je op vissen?
2 Op welke diepte wil je vissen?
3 Welke actie moet de plug hebben?
4 Teun adviseert!