Spro Ikiru Crank

Spro ikiru crank

De Ikiru Crank van Spro is een van de beste soort kunstaas pluggen die wij hebben hebben. Je kan er uitstekend mee vissen op baars, roofblei, snoek en andere roofvis. Maar wat maakt dit kunstaas zo goed? Wij zetten de sterke punten voor je op een rij en geven enkele tips om er meer mee te vangen.

Ikiru Crank kenmerken

De Ikiru Crank omvat een reeks van kunstaas pluggen die Spro heeft uitgebracht. Kenmerkend voor deze pluggen is dat ze een bijzonder venijnige actie onderwater hebben. Ze zijn vooral geschikt voor het vissen op baars, snoek, en roofblei. Maar ook andere roofvissen kan je er prima mee vangen. De Ikiru Crank pluggen worden in diverse kleuren geleverd. Hun actie is ongeëvenaard. Onder water schudden ze flink met hun kop en staart waarbij ze tegelijkertijd delen van hun flank tonen. In combinatie met de ratelende kogeltjes die in deze pluggen zitten ontstaat een roofvisaantrekker van jewelste. De vlijmscherpe dreggen van Gamakatsu verzekeren je daarbij van een goede inhaking en grip. Al met al zijn de Ikiru Crank pluggen een echte aanrader waar je veel plezier aan zult beleven.

Spro ikiru crank kunstaas

Soorten Ikiru Crank pluggen

 • Ikiru Crank: de basisvariant is een wat bollere plug die flink wat water verplaatst. Prima voor snoek!
 • Mini Crank: een miniplugje bedoeld voor het vissen op baars, forel en kopvoorn.
 • Joint Crank en de Tri-Crank: meerdelige pluggen met een breed uitslaande actie. Zeer bruikbaar voor baars, forel, en snoek.
 • De XLL: dieplopende versie van deze mooie reeks pluggen. Net zo bol en met dezelfde actie, maar dan bedoeld voor dieper water.

Ikiru Crank tips

 • De  meeste Ikiru Crank pluggen drijven. Dit betekent dat ze langzaam naar de oppervlakte komen drijven als je stopt met binnenvissen. Vaak is dit het moment waarop roofvissen toeslaan. Houd tijdens het binnenvissen dus soms even in en je kan de mooiste dingen beleven.
 • Net als bij de andere pluggen die wij aanbieden reageren ook de Ikiru Crank pluggen bijzonder goed op tempo wisselingen en het geven van enkele rukjes bij het binnenvissen. Verlaag de inhaalsnelheid eens, geef enkele korte rukjes, en versnel de inhaalsnelheid weer. Op deze manier haal je nog meer uit deze topvanger!
 • Ofschoon baars, roofblei en forel vooral tot de doelgroep van de Ikiru Crank pluggen behoren is de kans erg groot dat je ook snoek of snoekbaars weet te haken. Vis je in wateren waar de kans op snoek groot is? Dan adviseren wij om in ieder geval een soepele onderlijn te gebruiken. Deze laat de actie van de plug intact en zorgt er toch voor dat je lijn niet wordt doorgebeten.

Alternatieven

 • De Salmo Hornet. Zoek je een alternatief om mee te kunstaas vissen? Dan is de Salmo Hornet een prima keuze. Ook deze kleine plug is een absolute kunstaas topper.
 • De Strike Pro Cranky X. Dit is een felschuddend plugje dat in viswedstrijden hoge ogen heeft gegooid. Hij laat zich bovendien erg ver werpen.
 • De Salmo Sparky Shad. Deze kleine plug van Salmo is van hoogwaardige kunstof gemaakt en laat net als de Ikiru Crank een zeer felle actie onderwater zien.
 • De Rapala Jointed Shad Rap. Dit tweedelige plugje heeft een hele goede naam en dat is niet voor niets. Wij vangen er erg goed mee.
 • De Fox Rage Funk Bug. Deze plug is zowel in een ondiep als diep lopende versie te krijgen. Een goede vanger van baars, roofblei, en snoekbaars!

Video’s

Onderstaande video’s laten zien wat voor actie de Ikiru Crank onder water heeft.

De onderstaande video laat de Ikiru Mini Crank in actie zien:

De onderstaande video laat de Ikiru Double Crank in actie zien:

De onderstaande video laat de Ikiru Jointed 110 zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.