Ikiru crank

Ikiru Crank

De Ikiru Crank van Spro is een van de beste soort kunstaas pluggen die wij hebben hebben. Je kan er uitstekend mee vissen op baars, roofblei, snoek en andere roofvis. Maar wat maakt de Ikiru Crank pluggen zo goed? Wij zetten de sterke punten van de Ikiru Crank voor je op een rij. Ook enkele tips om er meer mee te vangen komen hierbij naar voren.

Ikiru Crank kenmerken

De Ikiru Crank van Spro is een reeks van pluggen van Spro. Kenmerkend voor de Ikiru Crank pluggen is dat ze een bijzonder venijnige actie onder water hebben. Deze pluggen zijn vooral gemaakt voor het baars vissen, snoek vissen, en roofblei vissen. Maar ook andere roofvissen kan je er prima mee vangen. De Ikiru Crank pluggen worden in diverse kleuren geleverd. Vooral de realistische baarskleur en voornkleur doen het erg goed en behoren tot de favoriete kleuren van menig visser. De actie van de Ikiru Crank pluggen is ongeevenaard. Onder water schudden ze flink met hun kop en staart waarbij ze tegelijkertijd delen van hun flank tonen. In combinatie met de ratelende kogeltjes die in deze pluggen zitten ontstaat een roofvisaantrekker van jewelste. De vlijmscherpe dreggen van Gamakatsu verzekeren je daarbij van een goede inhaking en grip. Al met al zijn de Ikiru Crank pluggen een echte aanrader waar je veel plezier aan zult beleven.

Soorten Ikiru Crank pluggen

 • Ikiru Crank: de basisvariant is zoals de afbeelding hierboven. Het is een wat bollere plug die flink wat water verplaatst. Prima voor snoek!
 • Ikiru Mini Crank: een miniplugje bedoeld voor het vissen op baars, forel en kopvoorn.
 • Ikiru joint Crank 35: een tweedelig miniplugje. Net als de Ikiru Mini Crank zeer bruikbaar voor baars, forel, en kopvoorn.
 • Ikiru Crank XLL: dieplopende versie van de Ikiru Crank. Net zo bol en met dezelfde actie, maar dan bedoeld voor dieper water.
 • Ikiru Jointed 110: tweedelige slanke plug voor het vissen op snoek, snoekbaars en groet baars. Een erg goede actie!

Ikiru Crank tips

 • De  meeste Ikiru Crank pluggen drijven. Dit betekent dat ze langzaam naar de oppervlakte komen drijven als je stopt met binnenvissen. Vaak is dit het moment waarop roofvissen toeslaan. Houd tijdens het binnenvissen dus soms even in en je kan de mooiste dingen beleven.
 • Net als bij de andere pluggen die wij aanbieden reageren ook de Ikiru Crank pluggen bijzonder goed op tempo wisselingen en het geven van enkele rukjes bij het binnenvissen. Verlaag de inhaalsnelheid eens, geef enkele korte rukjes, en versnel de inhaalsnelheid weer. Op deze manier haal je nog meer uit deze topvanger!
 • Ofschoon baars, roofblei en forel vooral tot de doelgroep van de Ikiru Crank pluggen behoren is de kans erg groot dat je ook snoek of snoekbaars weet te haken. Vis je in wateren waar de kans op snoek groot is? Dan adviseren wij om in ieder geval een soepele onderlijn te gebruiken. Deze laat de actie van de plug intact en zorgt er toch voor dat je lijn niet wordt doorgebeten.

Alternatief Ikiru Crank

 • De Salmo Hornet. De Ikiru Crank valt binnen de categorie kleine, venijnige, en uiterst goed vangende pluggen. Zoek je een alternatief voor het kunstaas vissen? Dan is de Salmo Hornet een prima keuze. Ook deze kleine plug is een absolute kunstaas topper.
 • De Salmo Sparky Shad. Deze kleine plug van Salmo is net als de Ikiru Crank reeks van hoogwaardige kunstof gemaakt en laat eveneens een zeer felle actie onderwater zien.
 • De Rapala Jointed Shad Rap. Dit tweedelige plugje heeft een hele goede naam en dat is niet voor niets. Wij vangen er erg goed mee.

Ikiru Crank Video

Onderstaande video laat zien wat voor actie de Ikiru Crank onder water heeft.

De onderstaande video laat de Ikiru Mini Crank in actie zien:

De onderstaande video laat de Ikiru Double Crank in actie zien:

De onderstaande video laat de Ikiru Jointed 110 zien:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Imbosweg 30B
7371DD Loenen (Gld.)

info@deroofvisser.com
+31 (0) 85 – 30 30 272

KvK: 61456861
BTW: NL854349467B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.