Op werkdagen voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
Gratis bezorgd boven €50,- in NL & BE
Voor en door enthousiaste roofvissers

Salmo Perch

Salmo perch kunstaas

Snoek en grote snoekbaars jagen graag op baars. De Salmo Perch speelt hier als geen andere plug op in. Wij zetten de kenmerken deze kunstaas plug voor je op een rij. Tevens laten we zien hoe je nog meer mee kan vangen.

Salmo Perch kenmerken

De Salmo Perch staat bekend als een grootheid bij het vissen op roofvis. Niet voor niets raden topvissers als Henk Simonsz en Bertus Rozemeijer deze plug aan. Zowel snoek als snoekbaars storten zich vol overgave op baars als prooivis en dit is precies wat de Salmo Perch teweeg brengt. De plug heeft een unieke waggelende actie waarbij om en om beide flanken worden getoond. Voor snoek is deze actie niet te weerstaan en ook (grote) snoekbaars kan er niet vanaf blijven. Hij wordt met vlijmscherpe VMC dreggen geleverd waardoor hij uitstekend inhaakt en een goede grip houdt. Deze plug is uitermate geschikt voor polders, vijvers, riviertjes en stadswateren. Maar ook boven wierbedden kan je met hem erg goed vissen. Zoek je een plug die keer op keer voor succes zorgt? Dan is de Perch het proberen meer dan waard.

Salmo perch

Salmo Perch tips

  • Als een ware allrounder laat de Salmo Perch zich ook goed op lage snelheid binnenvissen. Probeer dit eens en wissel het tempo van binnenhalen wat af. Dit heeft al heel wat mooie snoeken en snoekbaarzen opgeleverd.
  • De Salmo Perch is zo gemaakt dat je hem ook kan jerken. Wissel het binnenhalen van de plug dus eens af met het geven van enkele korte tikken met de hengeltop. Dit maakt deze superplug extra aantrekkelijk voor roofvis.
  • Als je hem zoals hierboven omschreven extra beweging wil geven door hem wat tikken met de hengeltop te geven, dan kan je het beste een niet al te slappe/soepele hengel gebruiken.
  • De Salmo Perch heeft een extreem goede naam als het gaat om het vangen van snoek. Daar wordt meestal de 12 cm versie voor gebruikt. Maar dit is niet alles. De Salmo Perch is ook in een 8 cm versie te krijgen. En daarmee kan je ook uitstekend vissen op baars en kleinere snoekbaars.
  • Gebruik altijd een onderlijn als je met de Salmo Perch gaat vissen. Met de plug krijg je zeker aanbeten van snoek en je wilt niet dat deze de lijn doorbijt. Een stalen onderlijn is een must. Vind je een subtiele aanbieding van kunstaas belangrijk? Dan is een extra soepele onderlijn ook een goede optie.

Alternatieven Salmo Perch

  • De Salmo Pike. Naast baars eet snoek ook graag snoek!  Om het kannibalisme te triggeren is de Salmo Pike een perfect stuk kunstaas. Wij bieden deze plug in de tweedelige variant aan. Deze heeft al heel wat snoeken opgeleverd.
  • De Rapala Super Shad Rap. Deze plug is wat groter en zwaarder maar zorgt elk seizoen voor hele mooie snoekvangsten. Vandaar dat wij hem graag als alternatief opgeven.
  • De Zalt plug is een ander klassiek model. Onderschat hem niet. Zeker voor water dat net wat dieper is kan je met deze kunstaas plug erg goed vangen.

Video

In de onderstaande video’s zie je meer van de Salmo Perch:

Hier kan je ons vinden

De Roofvisser
Industrieweg 38
8061 RB Hasselt

info@deroofvisser.com
085 – 079 70 11

KvK: 87638088
BTW: NL864358301B01

SBB logo

Blijf ons volgen!

 

Teun adviseert!

Vind je het lastig om een product te kiezen? Beantwoord enkele vragen en Teun vindt het beste product voor jou.